Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2014 21:37 - ГЕРБЕРИ!
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 1657 Коментари: 1 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 5 ноември 2014

Битката за България не се изчерпва само с едните избори, а последните не дадоха на ГЕРБ резултат, за да управляват сами.
При това положение всякакви претенции към тях са неуместни! 
Свалям шапка на Бойко Борисов за търпението му да не отговори: а защо не ми дадохте мнозинство, за да решавам сам?

Някои се опитват да внушават, че ако не се състави кабинет, вината ще е на ГЕРБ. 
С дългите преговори те показват, че полагат големи усилия. Няма начин кабинетът да се харесва от всички, малките партии имат големи претенции. Но ГЕРБ трябва да покаже, че са готови на отстъпки. По-нататък ще се справяме с резултатите от отстъпките!
Да смирим бесовете си, ако искаме да имаме държава! 
Генералът го направи пръв!

ББ и екипът му извлякоха най-доброто от ситуацията и показаха изключителни управленски умения.

Какво прави ГЕРБ с предложението си за кабинет:

1. Запазва си най-важните министерства, които гарантират проевропейската ориентация на страната и пускането на европейските фондове, без които сме загубени.

2. Дава на шумните реформатори най-проблемните сфери – здравеопазване и правосъдие. Като знаят да крещят толкова много – ето, покажете ни как се правят реформи, а ние ще гледаме и ще се учим от вас, нали сте най-умните. (Не забравяйте, че в здравеопазването ДСБ и СДС имат най-много поддръжници. Когато те реформират “своите”, е трудничко да се вдигаш на протести.)

3. Предлага на АБВ социалното министерство – нали сте модерни социалисти, хайде, оправяйте се с бедните. С този ход ги отделя от БСП и поощрява създаването на нормална левица. Все пак при тях са се събрали много по-нормални хора от онези, които останаха в БСП. И тогава БСП ще трябва да организира протести на бедните срещу министъра на АБВ - хаха. А те все пак се надяват да ги върнат при себе си.

4. Не си въобразявайте, че която и да е партия може да командва големия индустриален капитал, без да се споразумява с него и да му прави отстъпки. Това го няма никъде по света! Много е вероятно и на нас да се наложи! Въпросът е и той да бъде опитомен, а не унищожен!

5. ГЕРБ вече промениха тона и стила на политическото говорене – дори само това да е ефектът, никак не е малък!

6. Резултатът от умния ход на ГЕРБ да не говорят срещу никого, в т.ч. и срещу Пеевски, вече е налице – медиите му спряха да манипулират народа срещу нас. Няма нужда да напомням каква роля имат медиите, нали?

7. ДПС са ужасени – не само цялата нация, но и всички партии са срещу тях. Затова се чудят какъв сладкиш да предложат, за да се покажат добрички. Трябва да ги докараме дотам да си махнат сами обръчите от фирми. Една по една, с мир и любов. Само това е сладкишът, с който ще ни съблазнят. 

8. Не харесваме този или онзи? Политиката на ГЕРБ е – извличай най-доброто от всеки и го карай да го използва за доброто на страната. Не е нужно да се вторачваш в грешките му, търси доброто в него, защото никой не е само лош. Само такова мислене и действия ще ни обединят, а имаме крещяща нужда от обединение. Това е идеята, това е мисията, това е харизмата на ГЕРБ и Бойко Борисов!

9. Всъщност парламентът ще гласува каквото и да им се предложи – повечето депутати искат да останат колкото може по-дълго там. И точно затова всичко трябва да се прецени много точно, особено в частта за отговорността, която трябва да бъде споделена.

10. Дори и да е пропуснато нещо в споразумението, това не означава, че няма да се направи. Спомнете си колко много неща направи ГЕРБ по време на управлението си, без да са ги обещавали! Добрите намерения са едно, реалната възможност да се осъществят – друго.

За ГЕРБ нови избори са най-лесният път. Но за държавата не са!
Това са правилните действия за момента, избрали сме правилната партия.

Но битката не е свършила още! Моля дамичките с претенциите да се оттеглят от фронтовата линия, мястото им не е там! 
Когато се води битка, не е нужно да казвате на генерала, че са му изцапани ботушите!
И не забравяйте, че в България няма по-застрашен живот от неговия!!!




Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
10.11.2014 15:02

Вярно е: хем имат претенции и поставят условия, без да са постигнали кой знае какво на изборите, хем вече внушават, че ГЕРБ ще са виновни, ако нещо се случи.

С други думи: когато е за поставяне на условия, “забравят” кой е с най-голям изборен резултат. Hо удобно си го припомнят, когато е за носене на отговорност.

Много мръсно!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 904615
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930