Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2014 14:41 - ПОЛИТИЧЕСКИ ХЛЯБ И ПАСТИ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 601 Коментари: 0 Гласове:
1



Тези дни председателят на ДСБ, бивш говорител на реформаторите и сегашен кандидат за техен председател, същият и кандидат депутат, написа на стената си във ФБ:

“Radan Kanev
11 September at 14:38 •
Утре следобед по Radio Tangra Mega Rock - един час с музиката на Radan Kanev. Благодаря на Vassil Varbanov за поканата. Това е повод да научите нещо ново за мен - например, че понякога слушам музика. Предимно в колата, всъщност :) ”

А негова почитателка е написала отдолу, че била разбрала по музиката, която слуша, както и по книгите, които чете, че в Радан имало “политически хляб”.

Очевидно Раданчо смята, че по този начин се вписва много оригинално в предизборната кампания. Потресаваща новина – понякога слушал музика! Нека простите популисти от ГЕРБ ходят по селата да ринат кал, той е интелигент и за него в калта няма място. Той е изтънчен като оная Мария-Антоанета и ако няма хляб и мас, си хапва пасти и слуша музика.

Само че преди да опитаме политическите му хлябове или пасти, е редно да не се мота, а да нахрани информационния ни глад за това - кой е той? 
Защото биографията му е пълна с прадядовци, а все още е тайна кои са майка му и баща му - и какво са работили по комунистическо? 
С чие възпитание се гордее толкова много, както самодоволно написа наскоро?

Искаме настоятелно да чуем от устата му признание дали е евреин или не, и ако е, защо се срамува от това? Искаме да чуем дали по тази причина не изпраща поздравления за Коледа на приятелите си, а на въпросите им мънка, че бил “възпитан в съмнение, а не във вяра”. 
Атеист ли е Радан, или е правоверен евреин? Няма отговор. А ние не можем да не забележим, че от поредицата загуби на наши културни дейци избра да отрази на стената си във ФБ единствено смъртта на Валери Нисим Меворах-Петров.

Нека си спомним, че повелята на Стария завет е “око за око, зъб за зъб” и заради нея войните по света вече векове не спират - все някой има да си връща някому. 
А Христос най-еретично я отрича и ни изпраща потресаващата низшите духове повеля: “ударят ли ти едната страна, подложи и другата”. 
Цяла християнска Европа, към която принадлежим, е възприела тази повеля.
Казано на съвременен език, Христос отрича реваншизма – а това отрицание е особено валидно за обществените отношения. 
Обещание да не се поддава на съблазънта на отмъщението чухме и от устата на Борисов при откриването на предизборната кампания на ГЕРБ. С което той доказа за сетен път, че е истинен в душата си, а не показен християнин.

Много станаха въпросите, за които Радан е глух. 
Вече повече от година се питаме дясна партия ли е ДСБ и ако е, защо освирква ЕНП, към която принадлежи?
Едвин Сугарев зададе публично въпроса - кого ще подкрепя РБ, ако влезе в парламента? И не получи отговор. 
В един чат прочетох концентрат на отношението на реформаторите към ГЕРБ. Звучеше така: 
“Ще ни кацнат, няма къде да ходят!”
Това си е закана, при това на интриганти.
И още един въпрос се постави със страшна сила:
Вярно ли е, че реформаторите са решили да подкрепят съставянето на правителство на Борисов - за да лепнат след това на него вина за тежката зима, която се задава, а напролет да го свалят заедно с БСП и ДПС - обвинявайки ГЕРБ, че не са се справили? 
От точно толкова дълъг отрязък от време ги лиши Борисов, когато през 2013 г. подаде оставка. Време, което се бяха приготвили да запълнят с лъжи и интриги, за да провалят ГЕРБ на редовните избори. 
През тази зима ли ще реализират последната си надежда да унищожат партията? Защото да я няма ГЕРБ – това е мечта не само на БСП и на ДПС, но и на повечето от старите десни партии, които открито ревнуват, че привържениците им се отказаха от тях и припознаха ГЕРБ за своя партия. 
Реформаторите ли имат задача да реализират отмъщението на Костов и Доган, който, както се чу, бил казал за Борисов: 
- Абе къде гледахме, та го изпуснахме тоя да вземе властта?!!

Дали с хляб се канят да ни хранят, или с пасти - отсега се вижда, че ще са пълни с отрова. 
Дали ще вкараме още една отровна партия в парламента зависи от нас.

Не ме гледай умно, българино, а гласувай за ГЕРБ!




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902323
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031