Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2014 15:16 - БОЙКО, ВИНЕТУ И ЕНТЕЛЕГЕНЦИЯТА
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 886 Коментари: 1 Гласове:
0



Едва ли сега ще можем да се сетим кой пръв започна да се подиграва на Борисов затова, че като дете обичал книгите на Карл Май за Винету. 
После някой обяви, че това била единствената прочетена от него книга, и се започна оплюването...
Сега никой не пропуска да го бодне. Винету е трамплинът, от който всички отскачат, за да му отправят някоя обида от “интелигентската” си катедра. Сякаш като деца и юноши те са чели само Достоевски и Жорж Санд, например.

На всички, които си позволяват да се подиграват на Борисов за “Винету”, ще кажа:

Ако едно момче не е закърмено с идеята, че истинските мъже се борят за запазването на племето и рода си, че е въпрос на задължение и благородство да покровителстваш слабите - от него мъж на място няма да стане! 
Колкото и да е интелигентен, няма да стане и свестен глава на семейство! 
Ще стане една жалка и докачлива плюнка с голямо честолюбие и прекомерни претенции, с извинение. Няма да се справя с трудностите и предизвикателствата на живота, ще се врътка обидено на всичко и на всички и ще гледа към Терминал 2, защото племето му не било достойно за него! И такива плюнки мирните ни, модерни и унисекс времена навъдиха доста... пак с извинение, но и с голямо съжаление! 

Особено нанагорно ми идва, когато един инфантилен на вид “политолог”, галеник на комунистическите времена - с коса, вързана в дълга опашка и накичен с цветни герданчета, пръстени и гривнички досущ като индиански вожд, се пъне да прави Ентелегентски намеци за “простия” Винету. Подсъзнателно се докарва на външен вид като него, но от същността му не е разбрал нищо... и само перата е забравил да си втъкне, за да се превърне в пълна карикатура. 

Каза ли някой от тези многознайковци какво точно имат против Винету? Или какви книги са чели те, когато са били юноши, та да видим дали ние няма да намерим за какво да им се подиграваме?
Винету е световно признат положителен образ в литературата и никак не е случайно, че книгата на Карл Май се превежда и преиздава повече от век в цял свят. 

Най-доброто от Винету наистина може да се види във всяка дума и действие на Борисов - стига само да имаме желание. 
Затова и толкова жени се захласват по него – и то не заради силата или мускулите му, както си въобразяват доста представители на хилавата ни отвсякъде, но затова пък силно надменна интелегенция. 
Жените, на които природата е поверила продължението на рода, провиждат инстинктивно в него силния мъж, на когото може да се разчита, защото е разумен, честен и готов да поеме грижата и отговорността.

А не е ли точно това, от което има нужда племето ни сега?



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tanyaivanova - Обичам, че осъзнаваш, че силата е в ...
19.08.2014 15:24
Обичам, че осъзнаваш, че силата е в простотата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909882
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930