Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2014 18:42 - УСПОКОЙТЕСЕБЕ !
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 453 Коментари: 0 Гласове:
1



В общественото пространство върви поредната опорна точка за насаждане на съмнения към Борисов у избирателите му - опит за внушение, че бил “подарил” на ДПС изгодната за тях дата за избори 5 октомври, а това било знак за... бъдещата им коалиция - или за кой каквото си измисли. 

Самият Борисов никак не изглежда обезпокоен и се обосновава с твърдото заявление на ДПС при президента, че в никой случай няма да отстъпят от тази дата. И добавя, че и ГЕРБ има достатъчно избиратели-мюсюлмани. 

И Вежди Рашидов се притеснява, че датата била изгодна за ДПС, пък и други нЕкои излагат нЕкои съображения по нея. 

Радан Кънев например изтъкна, че на консултациите при президента само РБ били докрай против тази дата, сиреч – били последователни. Но нали казаха, че бил постигнат консенсус? Да не би да ги поканиха - но без право на глас, само за да не ги обидят? Щото откакто РБ са наедно с Бареков, са станали много докачливи на уважение (хихи). Той направи една уж уместна, но много нелогична аналогия – да правим избори на Курбан Байрям било все едно да правим избори на Великден.
Че тогава защо е бил против Радан? Колко българи биха отишли да гласуват навръх Великден? Нали искаме точно това - да намалим броя на неживеещите в България, но гласуващи за ДПС мюсюлмани?

И сега малко от моите нЕкои съображения. 

Да си припомним, че ДПС предложиха три дати. Средната - датата на Байряма, за нас беше най-странна и веднага заподозряхме някакви сметки. Но дали ги уцелихме какви са точно? 

След като получиха достатъчно власт с назначенията на техни хора на ключови държавни позиции - като събудиха много и основателни недоволства, дали не са решили, че им е време да се снишат и да изчакат “да отмине бурята”, като си запазят историческата слава на партията, свалила от власт най-провалилото се правителство от 17 години насам? Има ли смисъл ДПС да се борят за висок изборен резултат? 
Помните ли едни странни числа от последните избори... през 2009 г. БСП получи 748 147 гласа, а ДПС - 610 521. През 2013 г. БСП получи 942 541 гласа, а ДПС - 400 466. Какво странно съвпадение – за 3-4 години колкото гласа загуби ДПС, точно толкова повече спечели БСП. 

Вече е сигурно, че ДПС дадоха на БСП 200 хиляди гласа от своите - за да носят те отговорността за управлението и същевременно да им бъдат задължени дотолкова, че да изпълняват безпрекословно исканията им. Точно затова след като е сключил сделката и знаейки много добре какво ще се случи, хитрецът Станишев обяви, че няма да прави партийно, а “експертно” правителство.
Така че – дали ДПС сега би се натискала да спечели много гласове? Или ще предпочете да си лежи и да си рупа на сянка и на завет, като се провиква отвреме-навреме, че са жертви, защото следващото правителство размахва партийна метла? Второто ми се вижда по-вероятно.

Още едно от нЕкоите ми съображения:
Не зная колко са хората, които биха потвърдили казаното от мен – но имам информация, че в изборните секции в Турция се правят такива нагли фалшификации, каквито ние не сме и сънували. От тази гледна точка е по-добре тези хора да гласуват у нас – все пак контролът тук е несравнимо по-ефективен.

Последното ми съображение защо не е било много трудно да се приеме датата 5 октомври – с изключение на ГЕРБ всички останали партии се охарчиха по Евроизборите и предпочитат да мине краят на септември, за да получат поредната месечна субсидия. 

Сега някои привърженици на ГЕРБ се ловят на номерата на манипулаторите, вайкат се и се чудят какво става – по същия начин, по който се чудеха защо партията не направи силна предизборна кампания. После обаче се съгласиха, че това беше един от най-успешните предизборни ходове на Борисов.

Успокойтесебе!

И ти, Вежди!

Не за първи път виждаме как Бойко вади гълъби не само от ръкавите, но и от крачолите си. 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902096
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031