Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2014 20:48 - КОЛЬО МЕНТАТА ?
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 548 Коментари: 0 Гласове:
0



 Под заглавие “Мента, глог и валериан за политиците” студиото на Светослав Иванов в бТВ ни предложи днес разговор с д-р Николай Михайлов, представен ни като добър диагностик и анализатор. Темата беше напрежението, което политиците напоследък нагнетявали с думите си.
Но защо, докато слушах д-р Михайлов, все едно че слушах Данчо Ментата?
Според д-р Михайлов думите на Борисов, че страната е във фалит, били “грубо политическо безочие”. 
Досега д-р Михайлов не удостои с вниманието си най-безочливото събитие в новата българска история - участието на прокуратурата в Костинбродската афера, наричано към днешна дата от всички честни политически анализатори “държавен преврат”. 
Дали не го е забелязал, защото акцията беше насочена не срещу неговата, а срещу друга партия? Докторът вече година пропуска да го спомене където и да е, да не говорим за грубото погазване на Конституцията и безобразното и нарочно доста закъсняло решение на Конституционния съд по казуса.
Пак според него Борисов се бил “заканил” да спечели мнозинство! 
Дали иска или не, всички последни избори показват, че ГЕРБ е най-голямата политическа сила в страната и по един или друг начин те ще управляват. И няма нищо по-естествено да предпочитат да управляват сами, отколкото в коалиция. Или това дотолкова не изнася на д-р Михайлов, че му звучи като закана?
А ние сме чували едни други безобразни закани, които, интересно защо, пак са убягнали на доктора! 
Като например “ако не си идете с мир, ще си идете по друг начин”, “ще вкарам Борисов и Цветанов в затвора”, “земята ще изровя, но ще направя така, че БСП да бъде първа политическа сила", “моята работа е Борисов да не е лидер на дясното” и „с мутрите се работи така – бий, за да те уважават”... Защо не чухме досега от доктора-естет коментар по този политически език? 
Ние си спомняме едни други думи, казани от Борисов още през 2013 г.: “След година и половина властта ще се търкаля по улиците и никой няма да я иска”. И взе, че позна – държавата е вече в такова състояние, че и той далеч не я иска. 
Защо едни думи на Борисов не се чуват изобщо, а други сега за два дни щели да сринат страната?
Щом не било вярно това, което казва Борисов, защо само след минута уважаемият доктор казва, че страната трябвало да се спасява?
Драги ми анализаторе, допуснахте глупава логическа грешка! 
Необективните анализи наричаме партизански и са без никаква стойност. А държавата започна да се разпада още миналата година. 
Гражданите го забелязаха, анализаторите - не. 
Случаен ли е обаче учудващият синхрон с поредната опорна точка на БСП - че именно Борисов дестабилизира държавата?
Да не би към досегашното политическо животно, което си имаме - Данчо Ментата, да трябва да добавим и Кольо Ментата, обслужващ персонал на Моника?
http://www.btv.bg/video/shows/120-minuti/videos/menta-glog-i-valerian-za-politicite.html



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909849
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930