Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2014 20:42 - ДАЙ ИМ ЕФИРА, ПА ИМ ГЛЕДАЙ СЕИРА !
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 564 Коментари: 0 Гласове:
0



 ДАЙ ИМ ЕФИРА, ПА ИМ ГЛЕДАЙ СЕИРА !!
(Репортаж в репортажа)

Журналистическата пасмина достигна върховете на падението си.
В сутрешния блок на бТВ простотията набра нови сили.

Представяме ви репортаж на нашия кореспондент от мястото на събитието:

“Най-напред компаньонката на Антон Хекимян обяви темата, която според нея била “каква е сделката?” – а сделка било дали Борисов ще помогне на Станишев да стане евродепутат.

Докато зрителите се чудеха сделка или не, началото на свободното падане беше отбелязано със селфи-то на тримата главни участници - Илиана Беновска, Александър Симов и Соня Колтуклиева, ситуирани в студиото по реда на имената. Днес ефир без селфи е като рожден ден без торта.
Защо Симов заговори за его-то на Бойко Борисов не стана ясно. Ако его-то на Борисов беше водещо в действията му, и той щеше да е водач на евролистата на партията си като лидерите на всички останали партии - а той изобщо не фигурира в нея. Но това е подробност, на която досега никой журналист не обърна внимание – и не случайно. Опорната точка е да се говори за голямото его на Бойко, на никой друг.
След което двете дами започнаха да се надкудкудякват така ожесточено, че ако не бяха разделени от топчестия Симов, сигурно щяха да се ръчкат с лакти и да се ритат по кокалчетата, докато вземат думата. 
Опитите им да се пробват в политическо анализаторство на гърба на БСП бяха разнообразявани от такива кръшни и волни кикотения и жестикулации, че макар и да споделяме позициите им, няма как да не признаем, че държанието им беше по-подходящо за увеселително заведение, отколкото за политическо студио. 
Увеселението беше прекъснато от включването на Цецка Цачева от кулоарите на Парламента, където тя стоически очакваше да чуе с какви нови журналистически глупости ще бъде залята. Но чак такава глупост, каквато чу, не очаквахме дори и ние. Очевидно намеквайки за интервюто на Бойко Борисов, в което той напомни, че е доктор на науките, Симов я попита какъв бил научният принос на Бойко Борисов към българската история. 
Винаги сме знаели, че комунистите са прости, но се оказа, че отново фантазията ни е била бедна! Вчера се появи нечий коментар, че Бойко се бил представил като доктор на всички науки. Не му обърнах внимание - не мога да обяснявам на пуберите един по един системата ни за научни степени и звания. Но се оказа, че и журналистът Симов, жилото на вестник “Дума”, не я знае... Все пак му благодаря за този въпрос, мен специално той ме наведе на мисълта, че Сергей Дмитриевич, който още не е научил български език и казва “по сравнение с” вместо “в сравнение с”, със сигурност е направил научните приноси в дисертацията си, докато е лъскал копчетата на руските униформи и е мирисал стари войнишки ботуши. 
Дамите обаче не останаха доволни и възнегодуваха, че отговорът на Цецка Цачева никак не им бил интересен – нали са се събрали да си правят густо? Беновска я призова да се съсредоточи и да бъде “ярка”. Като не успяха да я предизвикат да им направи “густото”, единодушно я обвиниха за политически скучна.
Не мина и без самореклама – Колтуклиева издекламира глупавия си вчерашен призив към Борисов да не се помайва, ами да “тръгне на избори” - само дето забрави да го посъветва с левия крак ли да тръгне, или с десния. Този важен за българския политически живот призив освен на Фейсбук страницата й бил разпространен дори и от собствения й сайт!
Почувствала се засенчена, Беновска успя чевръсто да покаже бедро на близкия оператор, макар и да не успя да се развихри в планувания за финал на вариетето кан-кан, който да онагледи... едно злощастно журналистическо приземяване.”
Колеги?

Водещ от нашето студио:
За онези, които не знаят – Борисов е доктор на педагогическите науки. И обработва управляващата коалиция в парламента точно така, както възпитателите обработват малолетните престъпници в трудово възпитателните училища.
Опасявам се обаче, че българското журналистическо войнство се смята за предостатъчно образовано и възпитано, за да позволи на когото и да било да се съмнява в професионализма му и да се опитва да го критикува.
Това е от нас засега, довиждане.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909084
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930