Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2014 16:41 - ЗЕЛЕНО, НЕТРАДИЦИОННО И ЗАКЪСНЯЛО
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 507 Коментари: 0 Гласове:
0



Къде са зелените партии в тези тревожни дни? 
Не ви ли липсват – след като нещастието, което сполетя Варна и други градове, се свързва и с изсичане на гори, незаконни сметища и незаконно застрояване на нерегулирани терени? 
По времето на управлението на ГЕРБ природозащитниците бяха като хвърковати чети – само да се чуе, че някъде ще се строи нещо, и те веднага се озоваваха там – многобройни, с плакати и знамена, и, както обясняваха - взели неплатен отпуск от любов към природата българска и стигнали на собствени разноски до най-отдалечените кътчета на страната... Спасяваха природата от алчните ръце на управляващите...

Отдавна се питам - защо не влагат усилия и средства да ограмотят на собствени разноски онези, които системно, безотговорно и безмилостно експлоатират природата на дребно? При това без да създават работни места или удобства за туристи? Само строителните намерения на “олигарсите” ли ги вълнуват, а безобразията на малкия човек според тях са приемливи? 
Все повече се убеждавам, че не опазването на природата е движещата им сила, и все повече – че “отпуските” им са по-добре платени и от извънреден труд.

Ще се върна малко назад във времето.
Не зная колко души си спомнят участието на един човек във Фейсбук групата за Обединен демократичен алианс, създадена от г-н Александър Йорданов с благородното намерение да стане форум на привържениците на различни десни партии, за да приближават позиции и да се обединят. 
На фона на предпазливите изказвания на останалите членове, този човек се открояваше със злостните си нападки и невъздържания си груб език към привържениците на ГЕРБ. Накрая търпението на всички се изчерпи и по молба на голяма част от групата той беше отстранен от нея. 
След това ни застигна вестта, че е напуснал този свят при автомобилна катастрофа - става дума за Живко Дорийски, варненски активист на ДСБ.
“Бог да го прости”, казах си тогава и си припомних, че традиционно “за мъртвите или добро, или нищо”. 
И после изпитах вина. Искаше ми се, а не можех да си спомня нищо добро за този млад и така нелепо загинал човек. 
Затова отидох на стената му и започнах да чета, за да науча повече за него. Какво толкова ни разделяше, та ние, привържениците на ГЕРБ, бяхме нападани с най-невъздържани и нецензурни думи? Нали всички сме с десни убеждения? 

И научих какво ни е разделяло. За съжаление – ще трябва да говоря нетрадиционно.

Разделял ни е например този негов статус, в който много непредпазливо се е изпуснал да признае, че ДСБ е ръководила еколозите и ги е пращала да протестират там, където ГЕРБ можеха да направят нещо добро за държавата! 
Спомняте ли си блатните кокиченца и щъркелчетата, заради които еколозите спираха строежи на магистрали с месеци? Спомняте ли си половингодишните отсрочки, които искаха археолозите, за да изследват основите на някой случаен древен зид? (Извинете ме, но малко поназнайвам древната история и археологията.) 
Нали сега строителството продължава, защо не чуваме такива скандални претенции?

Най-резултатни обаче бяха половингодишните протести на нашите природозащитници срещу проучванията за шистов газ. Успяха да създадат такава масова психоза в страната, че на ГЕРБ се наложи да се откаже. Сега протестите се забравиха, а този отказ се ползва от мнозина като доказателство, че партията служела на интересите на Русия! 

Ето го и самият статус:

“Jivko Kalchev Doriiski
24 January 2012
Хахаха много ми е весело, Румъния дала права на Шеврон да проучват за шистов газ от другата страна на Дунав. Голяма греда ударихме пак. Ще пращаме нашите еколози да протестират там май 
126Like • • Share”

Това е признание, че ДСБ са ръководили зелените. Тази партия беше първоначално и част от РБ... нима са искали да запазим енергийната си зависимост от Русия, и те, и ние загубим, но ГЕРБ да не постига целите си, макар и да са правилни? Кой е плащал? 
Колко неприятно е да научим какво е вършила “братската” партия...

Разделяла ни е още властта им над варненските медии, в които по време на служебното правителство ДСБ разпространяват нашироко мнението си, че пет милиона били хвръкнали за “предизборни игри на ГЕРБ” и че това е “харчене на едни милиони с показна цел, без нещата да се изпълняват качествено” - а всъщност става дума за заплануваното отдавна асфалтиране на булевард “Владислав Варненчик”, и то със скъпия полимер модифициран асфалт.

В същото това предизборно време широко рекламираното отиване на Радан Кънев във Варна, за да чисти един плаж от боклуци, съвсем не е предизборно, а грижа за природата, която лошият Борисов унищожава със строежите си. Щото Кънев най-редовно ходи през уикендите да се грижи и за варненските дерета – както стана ясно напоследък.

Ще помена Дорийски и с този искрен и жлъчен постинг по адрес на Кунева, придружен от няколко карикатури. Откъде да знае, горкият, че по партийна повеля след по-малко от година ще трябва да я прегръща и целува, та даже и ще помага да пратят тази “опетнена предателка” да го представлява в европарламента?

“Jivko Kalchev Doriiski
11 April 2012
ДСБ - уникалната общност

Преди дни шумно и с много PR няколко ""младежи"" напуснаха партията на Костов и преминаха в полупартията на Кунева. Колко е платила Кунева на няколкото теоритици на ""консерватизма"" едва ли ще разберем, но скоро ще разберем, че се е натоварила с няколко умни момчета носещи петното предател петно, което носи и самата Кунева.”

Не мога да пропусна и “победоносния” статус, придружен от снимка:

“Jivko Kalchev Doriiski shared Реформаторски блок"s photo.
7 February
Radan Kanev първи слага своя подпис под искането за референдум! С това идеята че ГЕРБ или който и да е друг може да узурпира евентуалния успех на подписката остава в миналото!”

Я да си спомним... инициативата е на Президента, въпросите в подписката са формулирани от президентската администрация, финансовото осигуряване и събирането на повече от 500 000 гласа – от ГЕРБ... кой е узурпаторът???? 

Живко, сине, прости ми, че ти пиша нетрадиционно. Не знам дали можеш да го прочетеш оттам, където си, но се надявам понятията за истина и лъжа, за почтеност и непочтеност, които имаме тук - на Земята, там горе да не са на обратно. 
Рано се представи пред Големия съдник, късно е да спазиш древната мъдрост
Memento mori - Помни, че си смъртен! Защото вече с нищо не можеш да промениш делата си тук. Все пак ще се молим за теб - традиционно. 
Дано съпартийците ти прочетат това и се замислят. 
Тук, на Земята.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902047
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031