Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2014 15:00 - ВРЕМЕ БЕШЕ !
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 616 Коментари: 0 Гласове:
0



Разходих се до “Дневник” и попаднах на интересен коментар. Очевидно е написан от човек, който познава отблизо Борисов. Най-после, отдавна трябваше да се обадят тези хора!
Позволих си да го номерирам, да ме прощава авторът – сигурно е ползвал нови редове, но те в коментар не излизат:

“Подозренията и обвиненията към Борисов се свеждат до няколко неща.
1. Неук е и нискоинтелигентен. 
Обаче: 
Бил е завеждащ катедра в противопожарния факултет на академията на МВР. Кандидат на науките. По късно тази титла, според новите правила, е заменена с доктор. Дисертацията му се отнасяла до психофизическата подготовка на оперативния състав на противопожарна охрана за действие в екстремална ситуация на пожар. Актуална тема, между другото. Както и да е. Ето какво е направил Борисов по въпроса: дисертацията му е към 200 страници, илюстрирана с 43 фигури и 25 таблици. Изследвал е близо 700 пожарникари /!?/ Използвал е най-съвременни методи и средства. Тестове, беседи, наблюдения, анкети. В специална камера е имитирал обстановка като при пожар. Важна част от този лабораторен комплекс е бил компютърът "Правец 16", последна дума на наличната по онова време техника. Списъкът с използваната литература е внушителен - 133 заглавия. 
"Това беше сериозна научна разработка - спомня си консултантът на Бойко Борисов Димитър Кайков, професор по психология в НСА. - Методиката на изследване бе много ефективна, защото беше създадена лаборатория, където се правеха експерименти в екстремална обстановка. Защитата също мина на високо ниво. Такива дисертации са рядкост." 
2. Борисов е бил един от първите, използвали електроника у нас, тъй като още през 1987 г. предлага система за обработка на информация с компютър "Правец 82", известен още като "ИМКО-2". Някои от устройствата на Бойко Борисов са били признати за новости. За времето от 1986 до 1989 г. в съавторство със свои колеги е внедрил 8 рационализации. Лабораторията, създадена от Борисов и досега се използва във факултета. Любопитна подробност е, че системата за сфетофарните уредби, които показват колко секунди остават до смяна на сигнала, също е изобретена в съавторство с Бойко Борисов 
Разработката е съвместно с Радослав Къртов и Радко Димитров и е подадена в патентното ведомство на 23 декември 1993 г. Днес в София има много такива устройства, които показват колко секунди остават до края на зеления или червения сигнал. По онова време обаче тази новост не могла да си пробие път. 
Идеята хрумнала на Радослав Къртов, връстник и състудент на Бойко Борисов. Сега той е доцент и заместник-декан на пожарникарския факултет, а същевременно президент на федерация "Бойни спортове" при МВР. 
Тримата с Борисов и Димитров изработили прототип и през 1989 г. го показали на републиканската изложба на младежкото научно-техническо творчество в Пловдив. Даже получили почетен диплом. 
В транспортната комисия на Столичната община харесали таймера и обещали да го внедрят, но ако седем души от тях бъдат включени в авторския колектив, при това на челно място! 
"Освен това искаха да финансираме първата уредба" - спомня си Къртов. 
Светлинното табло било от електрически крушки, понеже светодиодите по онова време в България били голяма рядкост и стрували по 200 лева единият. Първата уредба щяла да струва 2600 лева. Тримата не се съгласили. 
От патентното ведомство след тригодишно умуване им отказали да признаят изобретението, защото сходен принцип бил регистриран през 1980 г. в Съветския съюз. 
Все пак устройството им било прието за рационализация от МВР, но така и останали само с прототипа. Когато преди няколко години Къртов видял първите таймери по светофарите в София, се ядосал. "Внедряването на новости в България е борба с тъпотата" - казва той. И така нататък. 
Уважаеми съфорумци от "Дневник", когато чакате да се смени сигнала на светофара и гледате секундите които остават, припомнете си Борисов и двамата му колеги. Така... 
3. Напуснал МВР, защото не искал да се деполитизира. 
Няма такова нещо. По силата на въпросната деполитизация е могло да напуснеш системата със съответните бонуси, дори да нямаш стаж за пенсия, ако откажеш да се деполитизираш. Мнозина са се възползвали. Възползвал се е и Борисов, след което е напуснал БСП, разбира се. 
4. Фирмата му охранявала бай Тошо. Да, но когато е бил свален от властта. 
5. Бил копирал нещо от него.Какво наистина е могъл да копира? Точно по това време Т. Живков пише открито писмо до Андрей Луканов. Най-интересното в него е заявлението на Живков, че има вина пред народа, защото когато разбрал, че Луканов е поставил интересите на България в краката на една чужда сила, е трябвало да го отстрани от политическия живот. Чуждата сила е ясна. Това Борисов непременно е взаимствал от бай Тошо. И затова след пуча измекярите на тази сила искаха да го вкарат в затвора.” 

Към горното мога да кажа още много, но засега ще добавя само това: 

Защо на онези, които обвиняват Борисов, че бил живковист, щом фирмата му е охранявала Живков, не им стига пипе да съобразят, че на същото основание - и даже по-голямо, могат да го обвиняват, че е царист?
Просто и Тодор Живков, и Симеон Сакскобургготски са искали да получат най-доброто на пазара на охранителите - а това е била фирмата на Бойко Борисов. 

Повече от ясно е, че с каквото и да се захване, човекът се стреми да го прави по най-добрия и честен начин! 

И НЕ Е КАТО ДА НЕ ГО ВИДЯХМЕ!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 908975
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930