Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2014 23:09 - ДЯНКОВ Е ВИНОВЕН !
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 526 Коментари: 0 Гласове:
1



 Здравният министър Таня Андреева най-спокойно обяви, че 50 (петдесет) болници са пред фалит, лекарите пак се канят да стачкуват, а никой не говори за геноцид над българския народ!
Как стават тия работи? Нали само преди две години фалитът на една единствена болница - в Девин, беше обявен за геноцид, извършван над българския народ от правителството на ГЕРБ и лично от Борисов и Цветанов! 
Тогава кръшни репортерки тичаха да питат бабите от девинските села какво очакват да им се случи, ако ги заболи рематизът, и слушахме покъртителните им страхове как всеки момент щели да умрат, а не им е дошло времето, макар че на повечето от тях отдавна им беше и минАло. 
А сега никой не се тревожи...
Какво излезе? Че след три и половина години управление на ГЕРБ фалираха две-три болници, а само година след управлението на БСП и ДПС фалират петдесет!
Няма да обвиня Таня Андреева обаче. 
Не се учудвайте ако кажа, че виновен за многото фалити днес е 
ДЯНКОВ – ЗАЩОТО ГО НЯМА!
По времето на Дянков щом някоя болница се обявяваше пред фалит, той й изпращаше ревизия, одит и всичко, каквото е нужно, за да стане ясно дали болницата е управлявана както трябва и каква е причината за фалита. Ако се съди по бързото им замлъкване, ясно е какви бяха резултатите от ревизиите. Болничните директори просто лъжеха.
И сега ще докажа, че лъжат, без да са ми нужни документи.

1989 г. ни завари с около 350 болнични заведения и близо 9 милиона население. Сега населението е намаляло с около 2 милиона, болниците станаха около 300, от които около 90 са частни. Никоя от частните болници обаче не фалира, пред фалит са все държавни и общински болници. Толкова ли сме богати, та всички ходим на частно и ги храним? Не, разбира се. 
И държавните, и частните болници работят със Здравната каса. Получават едни и същи пари по клиничните пътеки, с които работят. Но се оказва, че тези пари стигат на частните, за да не фалират, но на държавните и общинските не стигат! 
Защо ли не им стигат? 
Защото, като вдигнат врява, държавата им дава. Така беше до Дянков, който ги стегна здраво. Но лошият Дянков го няма вече. Сега, още преди да сме презполовили годината, пак са пред фалит и пак искат пари. От нашите, разбира се. 
Така че никой да не се учудва на активността на Българския лекарски съюз - просто е дошло време за предизборни болнични фалити – ако чакат до септември, когато е по-прилично да ревнат, че свършват парите, това правителство може и да го няма. А не дай Боже после да дойде някой втори Дянков – отиде, та се не видя!

Искат оставката на Андреева, но тя никак не е разтревожена. И защо да се тревожи, като я искат свои хора, които знаят правилата на играта. Ще поврякат, ще им дадат пари (пък тъкмо и повод за нов заем), и ще се кротнат. И БЛС ще се легитимира за пореден път като дясна опозиция, която притеснява комунистическото правителство... 
А всъщност болниците-търговски дружества си имат своите неприкосновени търговски тайни, които само един държавен орган има право да знае, та този разкрач между държавното и частното им е много изгоден. С изключение на Дянковото време с него те винаги са се споразумявали. 

Ако беше добър министър, Таня Андреева щеше да последва примера на Дянков. Щом говори за приемственост, да възприеме неговата добра практика за справяне с теча на средства в здравеопазването.

А предложенията за законодателни промени, които прави заедно с екипа си, са повече от съмнителни. 
“Равнопоставеността по отношение на правата и задълженията” поражда много въпроси, като например - как ще задължат болница да работи по всички клинични пътеки, ако няма специалисти? Колко болнични заведения ще трябва да се затворят заради това изискване?
И дали първото няма да е болницата в Девин, с която си направиха политически пиар, давайки 700 000 лв. наши пари, за да заработи най-тържествено – но с едно единствено отделение?  


http://tv7.bg/Факторът-кошлуков/Новина/Въвеждат-критерии-за-качество-на-медицинските-услуги-nbsp-_l.137_i.10151936.html#.U29nNoGSxgA 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 908256
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930