Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2014 13:43 - КЪМ "ОТВОРЕНО ПИСМО"...
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 430 Коментари: 0 Гласове:
0



След като на 30 април публикувах на стената си 

ОТВОРЕНО ПИСМО до г-н Алекс Райков Алексиев, 

което е “подписано” от близо 50 привърженици на ПП ГЕРБ, г-н Алексиев е отговорил на своята стена следното:

“Благодаря Ви за отвореното писмо до мен и откритието че моето мнение че ГЕРБ защитава мораториума на шистовия газ „автоматично ме изключва от достоѝно участие в българската политика.“ Искренно се надявам да получа по подробна информация за неравната битка която, според вас, ГЕРБ бил водил шест месеца преди „да му се наложи да отмени зпочнатите проучвания.“ Би било интересно за мен пък и за други да узнаят с кого точно е водена тази битка и коѝ е принудил ГЕРБ да се предаде така безславно. Трудно ми е да повярвам че става дума за стотината платени агитатори на Газпром и техните бутафорни протести. Също така бих искал да ме уведомите кога и къде след мораториума, ГЕРБ се е изказвал в полза на неговото премахване. Ако подобна информация не съществува, ще е трудно да ме убедите че ГЕРБ е някак си невинен свидетел на тази пагубна за България политика.
В нормална европеѝска страна, едно правителството изправено пред подобна пропагандна кампания би се потрудило да научи истината за шистовия газ за да вземе решение базирано на съществуващите факти а не на измислени заплахи. И ето какво то щеше да научи след два часа в интернета.

Според американската Агенция за Енергиѝна Информация (Energy Information Agency, EIA) България има „технически извлекаеми“ шистови ресурси от минимално 780 милиарда кубически метра газ коѝто биха стигнали на страната за 250 години при сегашната ни консумация. (480 млд в шистата наречена Етрополе (Jurassic Etropole Shale), Мизиѝска Платформа и между 300 и 1000 милирда в Нови Пазар, виж EIA/ARI World Shale Gas and Shale Oil Resource Assessment file:///F:/Analysis%20&%20Projections%20-%20U.S.%20Energy%20Information%20Administration%20%28EIA%29%20-%20U.S.%20Energy%20Information%20Administration%20%28EIA%29.htm)
Добивът на газ и нефт чрез фракинг се практикува от 60 години и е напълно безопасен. Единствената иновация kоято допринесе за шистовата революция през последните години е това че фракингът сега се съчетава с хоризонтален сондаж. В САЩ досега са направени над 1 милион сондажа с фракинг и всеки ден започват нови 100 сондажа без да има един единствен случаи на замърсяване на питеина вода. Това е официално потвърдено от шефа на американската Агенция за Екологическа Защита (Еnvironmental Protection Agency, EPA), зелената активистка Лиса Джаксон, която каза в показания пред Конгреса че „не знае един доказан случаи когато самият процес фракинг е замърсил водата.“ file:///F:/U.S.%20Senate%20Committee%20on%20Environment%20and%20Public%20Works%20%20%20Minority%20Page.htm.
В резултат на шистовата революция, цената на газта в САЩ в момента е три пъти по евтина от Европа и четири пъти по евтина от това което ние плащаме на Газпром и общините и щатите където се практикува шистово производство забогатяват с всеки изминат ден. А в България през януари 2012 година, ГЕРБ забрани всякакви проучвания и производство на шистов газ независимо от това дали те включват фракинг или не. От това спечелиха само Газпром и кремълската мафия и загуби българският народ. Като прибавиме продължаващата подкрепа на ГЕРБ за анти-европеѝския проект Южен Поток и неговата опозиция на европеѝски санкциѝ срещу Русия, между другото, позициѝ коѝто са идентични с тези на управляващите, на мен ми е трудно да повярвам че ГЕРБ по настоящем защитава националните интереси на България. 
Ал. Алексиев”
-----------------------------------------------------------------------------------------------

От този отговор аз разбирам, че г-н Алексиев смята правителството на ГЕРБ за неуко и мързеливо – не си било направило труда да прекара 2 часа в интернет и като види какво пишело там, най-решително да вземе решение. 

Аз пък смятам г-н Алексиев за мързелив. 

Не си е направил труда да прочете линковете, които приложихме - изглежда не обича да чете на български език.
Не е разбрал, че голяма част от противниците на проучванията сочеха за пример забраната в Англия и Франция.
Не е разбрал, че Бойко Борисов призова фирма "Шеврон" публично да разясни безопасността на проучванията си за околната среда - което тя не направи. 
Не е разбрал, че ГЕРБ бяха обвинявани в сляпо поклонничество и обслужване интересите на САЩ. 
Не е разбрал, че дискусиите в парламента по мораториума продължиха цял пленарен ден.
Не е чул, нито прочел думите на Борисов:

“Докато хората се тревожат, няма сила, която да ме накара да помоля депутатите на ГЕРБ да преразгледат това свое решение".

А тези думи на Борисов са доказателство, че той обслужва най-напред българския народ!

Изключително учудващо е и че г-н Алексиев не знае каква е позицията на Европа към проекта Южен поток!

Нека зададем обратния въпрос: възможно ли е г-н Алекс Алексиев да обслужва чужди интереси?

Ще споделя собствен опит:
За най-голямо мое учудване, преобладаващата част от членовете на репресираните от комунистите семейства, които познавам, се оказаха агенти на ДС. Били са поставени пред избора: или – или. Срещу което на желаещите е била предоставена възможност да напуснат България. Дали са изпълнявали задачи си знаят само те, но едва ли ще ни кажат. 
На Симеон Сакскобургготски също бяхме поставили ореол на комунистически мъченик, а видяхме какво се случи накрая.

А днес няма българин, който да не е наясно, че всеки, който в този момент говори срещу ПП ГЕРБ, обслужва БСП и ДПС - които обслужват Путин. 
Следователно - който говори срещу ГЕРБ, обслужва Путин.

Оттук следва, че не ГЕРБ, а именно Алекс Райко Алексиев обслужва Кремъл и Путин!!!

С което аз лично приключвам случая Алекс Райков Алексиев не само за предстоящите, но и за всички следващи избори.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 908713
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930