Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2014 19:06 - СМЯХ И СИМВОЛИ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 766 Коментари: 1 Гласове:
1



И моите любимци – Плагиаторският блок, също откриха предизборната си кампания на Томина неделя. 
Откриването беше обявено за 15 ч. следобед, но закъсня, защото падна голямо тичане по петите на Жан-Клод Юнкер. 
Последният - на когото ще помагаме да стане пръв, присъства на откриването на кампанията на ГЕРБ и не се знаеше дали и кога ще бъде свободен, за да се срещне с представителите на другите десни партии у нас. 
Медиите пишат най-различни неща за събитието, ама то не е чудно, защото досега не е било представители на деформаторите да кажат едно и също. Всяка от петте глави на коалицията говори различно.
Засега са много единни само в решението си да се държат като абсолютни инфантили – всички разнасят из телевизионните студиа блокчета от гигантско Лего, които били техният символ – с тухличките щели да градят стени. Даже се снимаха пред една синя стена, изградена от Лего.
Хората събарят стени, те ги издигат. Странно разбиране за символика. Ама ко да са чудим, като си казаха още навремето, че искат властта не за друго, а за да могат да я хвърлят. Може пък да искат да дигат стени, за да ги бутат после. Той народът нали е казал – залудо работи, залудо не стой. 
В мътните информации за предизборния водовъртеж се мерна и вратовръзка на сини слончета, с която Раданчо се явил в съда на първото си дело като адвокат. Сложната символика на слончетата обаче още не сме разгадали. Ще го попитаме, може и да ни каже.

В последния си клип пък преписваторите се заканват да се сбият в европейския парламент с всеки, който иска да ни сложи на втора скорост, или на трета… и т.н. 
Ко? Не! Не ни стигат побойниците Волен и Пеевски, сега и тия ли?

Във връзка с номера, който им се падна за изборите, един журналист се изцепи:

“10 е хубаво число и май Ванга е казала, че спасението ще дойде, когато единицата и нулата се съберат върху интегралната бюлетина, когато кръгчето стане квадрат, и когато бюрекът изпече кебапче. Звездите явно са благосклонни към реформаторите, защото и Кобилкина сподели, че потентността на българските мъже спаднала драматично, което дава автоматично предимство на листа, водена от дама. Изследванията на Кънчо Стойчев и Андрей Райчев показват същото, когато сложите числата им в торба, разтръскате ги и след това ги изсипете направо в екселска таблица.”

Дали искаше да ги поощри, или да им се подиграе, не се разбра. Трудно е за разбиране всичко около реформаторите, неведоми са и пътищата им занапред.

Лукарски например казал, че техните депутати ЕДИНСТВЕНИ щели да защитават европейското бъдеще на България. Ако вярваме на социолозите за очакваните им резултати, прави са, най-много да имат един единствен евродепутат. 

Раданчо пък даде интервю:

“Това са първите избори на Реформаторския блок като коалиция. Ние ще водим самотна кампания – без съюзници, без медии, но няма да отстъпим, няма да заминем." 

За това, че останаха самотни и без съюзници, са си виновни сами. 
А що се отнася до заминаването, всичките им лидери на партиите са в листата. Да не иска да каже, че няма да спечелят нито едно място и дори Мегленчето няма да замине за Брюксел? 

Допълни и че реформаторите не били "трета глуха, а първи челен коловоз на европейската политика".

По-късно обаче трета глуха я направи на шеста глуха!

"Срещнахме се с г-н Юнкер за няколко секунди и аз успях да му кажа, че ние не сме шеста глуха, а първи челен коловоз." 

Някои подозират, че промяната е стреличка към Борисов, защото в продължение на дълги години влакът за Банкя тръгваше от шести челен коловоз на Софийската гара. Други пък правят намеци за забравените шест стъпки, които заминаха на кино. 
Как точно е казал на френски на Юнкер туй за коловозите си знае само той, но на български се изложи много, защото “глух” и “челен” коловоз е едно и също. 
Но както са тръгнали, не им трябва влак, ами овреме да хващат автобуса за четвърти километър.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - Маята им е превтасала или малко множко им дошла .....
29.04.2014 20:03
та първо много бухват ама лесно спихват.

Не помниш ли миналата година преди Националната конференция на ДСБ как лично др. Станишев ги натовари с надежда по скоро да възстановят „градивната и автентична“ /вовеки веков / опозиция?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 908837
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930