Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2014 14:50 - ПЕНЧО БРЕ, ЧЕТИ !!!
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 654 Коментари: 0 Гласове:
0



С интерес наблюдавах журналистическите, политологическите и социологически гимнастически упражнения по повод кафето, изпито в Кърджали. 
Та предно кълбо, та задно кълбо, та какви ли не гърчения на тепиха на красноречието. Засилване преди бяг на място, дълъг скок в нищото, безсмислено висене на халки. То не бяха акробатични метафори за утайки, каймаци, турско ли е било кафето или еспресо и кой и защо го е платил. Напомняха какво било в миналото и гадаеха какво ли щяло да стане в бъдещето, а не разбраха какво стана в настоящето.
От криминалните романи, които четях на млади години, в главата ми е останало, че когато искаш да скриеш нещо, най-добре е да го поставиш на видно място. 
Но какво да правиш, когато не криеш нищо, а хората пак не го виждат?
Участниците в кафепиенето отрекоха всички безумни предположения, но това не успокои умните Тома неверници. Истината им се каза най-директно, но те нито я чуха, нито я видяха. Как да чуят и да видят, като не вярват... не вярват, че Борисов и Местан са политици, особено първият.
С две изречения Бойко Борисов е заковал позицията си пред Местан и го е поставил на тясно, като при това му е посочил и изхода от тясното! 
- Справедливо ли е разпределението на местата в ЦИК? Лютви се съгласил, че не е справедливо, защото и те имат възражения. - Тогава действайте, за вас това е чудесна възможност да покажете, че сте партия, която се бори за права и за справедливост. Защитете и своето, и нашето право, пред избори за европейски парламент сме – напомнил Бойко. 
А това е най-слабото място на ДПС – те трябва непрекъснато да доказват, че не са етническа партия! Борисов знае кое копче трябва да натисне, за да задвижи машината, и резултатът дойде веднага на следващата сутрин.
Десет минути, колкото да се изпие едно кафе – и един истински европейски политик си свърши работата. Толкова открито и публично, че никой не я забеляза, за да я коментира.

Да бяха чели повечко, вместо да се опитват да разсъждават с домораслите си представи за нещата от политиката, Пенчовците-коментатори щяха веднага да забележат, че кафето в Кърджали беше европейско. 
Европейско - чувате ли?!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902231
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031