Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2014 21:52 - ЧЕСТ И БЕЗЧЕСТИЕ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 939 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 След дълги молби за гостуване Бойко Борисов най-после оказа чест на предаването “Лице в лице” и се съгласи на разговор с Цветанка Ризова. 
Но защо завари екипа по бели гащи, с извинение? 
Гостуване на Борисов привлича зрители като с магнит, а ни направиха свидетели на журналистическа немощ. Използването на вече задавани въпроси, както и вмъкването на глупави стари тези сведоха разговора до махленските опорни точки, които отдавна се изтъркаха от употреба. Дори интелектуални величини като Шамара или Петното биха измислили по-оригинален прочит на последните политически новини. Да не би машината за опорни точки да е блокирала? 
Спомняте ли си за какво “влачене на чували” става дума, което според Ризова било петно върху името на ГЕРБ? Как ли повлия върху изборните резултати кавалерският жест на член на ГЕРБ, който помогна при пренасянето на един чувал с вече преброени и описани бюлетини, и то пред очите на многобройни свидетели? 
От много отдавна не е вървежно и внушението, че на едно лично тефтерче може да се гледа като на официален документ, доказващ извършени нарушения. 
За тяхна чест, и министър Таня Андреева, и директорът на НЗОК отдавна спряха да говорят за откраднати милиарди. Разбраха най-после, че както един директор на болница има право да пренасочва парите на болницата от едно място към друго, същото право имат всеки премиер и правителство да правят с държавните пари. А решението на КС беше продиктувано единствено от законодателните противоречия в здравеопазването. Всички знаем много добре колко стотици милиони се вземат в края на всяка година от бюджета, за да покриваме борчовете на болниците. Щом те могат да бъркат в общия бюджет, когато имат нужда, и ние ще бъркаме в техния резерв, когато имаме нужда. Само продажните журналисти продължават да повтарят опорната точка за откраднати пари. 
Не искам да кажа, че Бойко Борисов е безгрешен. Една от грешките му например беше, че си гледаше работата и не губеше време да отговаря веднага на нелепи обвинения като горните. Така създаде впечатление, че не може да отговаря. 
Можел, можел, но не е искал – доказа го в интервюто. Чакал ги е да се осъзнаят и едва напоследък започна да ги съди. Щом само от това разбират... 

На всичко отгоре се оказа, че Цветанка изобщо не се беше информирала кой седи срещу нея. 
Всички избори и всички социологически агенции вече години наред посочват ГЕРБ за първа политическа сила.
Как може да питаш лидера на спечелилата и последните избори партия наистина ли мисли, че пак ще се върне на власт? 
Борисов няма да се върне сам, по всичко личи, че хората ще го върнат!
По силата на каква логика това се представя като невъзможно? Или логиката на журналистката са моминските мечти на Сергей Станишев и Мая Манолова, които повтарят в унес, че Борисов никога вече нямало да управлява? Дали гласът в ухото на Ризова се опитва да претвори мечтите на Сергей в реалност и да ни пробутва перверзна логика за нормална?
Със сигурност Цветанка Ризова съзнава, че не може да се гордее с това интервю. Мисля, че цялото това излагане беше заради гласа в слушалката. Ако греша и е вярно, че на нея никой не й диктува, позорът си е лично неин. 
В края на краищата – нали живеем в демокрация. 
Щом някой желае, има право да се стреми и към безчестие.



Гласувай:
1



1. getmans1 - Хунтата от 11.05.13, докога?
29.03.2014 22:34
Станишев от година ни обещава някакви „скелети“ от гардероба на Борисов е такива „скелети“ изпадат всекидневно от неговото шкафче, и ние си търпим!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 907665
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930