Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2014 16:37 - ЗА БЪЛГАРСКАТА МАХЛЕНИСТИКА
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 739 Коментари: 1 Гласове:
0



 “Най-после...”

Тези думи смотолеви днес журналистчето, дето все не мога да му запомня името, докато колежката му с по-запомнящо се име Шекерова представяше Бойко Борисов като гост на студиото им.
И това бяха единствените смислени думи, които чухме от тях в предаването.
Години наред се опитваха да ни внушават, че Борисов се натискал да се показва по медиите. 
Истината обаче е точно обратното – винаги медиите са се натискали на Борисов. И най-после спонтанно си го признаха.
Как обаче се бяха подготвили за дългоочаквания си гост?
Както винаги - с махленски въпроси, генерирани от махленски манталитет. 
Поради което отсега нататък няма да ги наричам журналисти, а махленисти. 
А занаята им – махленистика.
На шикалкавещите махленски въпроси на Шекерова, съдържащи задължително “ама този каза, пък и онзи рече”, Борисов все пак успя да даде ясни политически отговори.
Отделен е въпросът, че тези отговори ги знаем отдавна и всеки уважаващ себе си редакционен екип би трябвало да се напъне и да измисли други въпроси. Освен ако не се надяват Борисов да отговори с други думи, та дано от тях успеят да скроят някоя нова интрига. 
Той обаче се научи - повтаря се почти едно към едно. 
Но да не им се сърдим много – нашата махленистика е в професионален потрес от няколко дни, защото в прав текст им беше заявено, че политиците от различните партии разговарят помежду си. 
А те си мислеха, че са единствените посредници не само между тях, но и между тях и нас! 
Тази заблуда ги издига особено високо в собствените им очи. Тя личи не малко от наглото отношение, което все по-често си позволяват към събеседниците си. Доказателство са и флашките, които издигат българската махленистика на нови, още по-вонящи професионални "висоти". С грохота на руски Трактор най-автентичната махленистка заплаши с поредна флашка преди дни и я размаха като обвинение – говорите си, а? Хванах ли ви?!
Ама говорят си, естествено! 
Вземането на решение е процес, а не еднократен акт, и докато не стигнат до някакъв резултат, политиците няма защо да ни уведомяват. 
Нито имаме нужда да ни уведомяват кой политик кога се къпе или ходи в тоалетната. Но това са си наши, консервативни зрителски схващания, които новите махленисти старателно се опитват да ни избият от главите. 
Ако политиците работят, без да ги викат за свидетели, къде отива махленистиката? Как ще разпространяват слухове, ще ги карат да си “признават”, как ще тълкуват изопачено факти, как ще налагат лъжливи внушения? 
Спомням си, че по едно време, когато най-редовно ни показваха почти малолетни манекенки или попзвезди като ВИП, дежурен въпрос на махленистите беше: “Какво ще следвате?” И “дамите”, изпъчили силиконов бюст, отговаряха: “Журналистика, естествено.”
Милите, съдейки по това, което виждат и чуват от медиите, бяха преценили, че за тази професия други качества, освен безочие и нахалство, не са им необходими. 

http://btvnews.bg/video/video/tazi-sutrin/boiko-borisov-az-pak-iskam-da-kazha-kolkoto-po-barzo-si-otide-tova-pravitelstvo-tolkova-po-dobre.html




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - Рейтинга, ах рейтинга
24.01.2014 18:44
и в момента Кунева се обяснява с Ризова за разговорите си Борисов.

„Уж“ еднотипните Борисови приказки вдигат рейтинга за разлика от тези които повтарят едни и същи мантри.
Мантрите дотегнаха на хората, и аз съм сигурен че БТВ тази сутрин „счупи“ пийпълметъра и нищо чудно ако някой завистник обяви че Бойко е собственик и на тази телевизия купена с откраднатите от него пари.



цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909423
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930