Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2014 16:50 - ЗА БОЙКО КАТО МУТРА
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 855 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На някои хора много им се иска всичко около тях да е просто и ясно от самото начало, и по възможност да е в черно-бяло, за да е по-лесно. Но няма такива работи в живота – шарен е и в доброто, и в лошото, и точно затова е труден. 

През 1990 г., когато трийсетина годишният Борисов напуска преподавателската си дейност във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност към МВР и се впуска в охранителния бизнес, понятието “мутра” не съществуваше. Той завързва познанства и контакти в сферата на една нова професионална дейност, която никой не подозираше накъде ще се изроди. 
Поколението, което беше в разцвета на силите си по това време, беше подложено на неочакван и много голям стрес. Много хора буквално се вцепениха и не можеха да разберат какво става, а други решиха, че широко прокламираната демокрация е всепозволеност. Хора, които познавахме като мирни и почтени, изведнъж започнаха да проявяват изненадващи качества, особено когато няколко години по-късно, около и след приватизацията започна да се говори за бързи и необясними забогатявания. Там някъде се появиха “борчетата”, което название после беше заменено с “мутри”, защото голяма част от охранителния и застрахователен бизнес се превърна в рекетьорски.
Така заради лошата слава на бизнеса етикетът “мутра” беше лепнат на всички, които се занимаваха с него, затова се лепи и до днес и на Борисов. 
Четох мнения за Бойко на известни мутри – не бил нищо особено, казват. Та това си е направо препоръка - той не само че не е бил, но явно и не е искал да стане “нещо” по техните критерии! 
Говори се и за участието му в съдружнически фирми, нарушавали закона. Но и това не е сериозна улика. Никой не може да гарантира за това накъде ще потегли съдружникът му, а Борисов веднага е напускал фирмата, щом е разбирал, че става нещо нередно. 
В едно интервю на директен въпрос дали Бойко е бил мутра Георги Стоев, летописецът на мутренските времена (Бог да го прости, мутрите не му простиха), отговори недвусмислено: НЕ, БОЙКО НЕ Е МУТРА. А водещата, вместо да задълбочи разговора, веднага го насочи в друга посока. 
Сайтът “Афера”, който не се слави с любов към Борисов, ни предлага следната прелюбопитна информация как Бойко си бил признал, че е мутра. Препоръчан като честен охранител на голяма варненска фирма, казал в разговор със собственика: “и аз съм мутра, но съм от добрите”. Ето, сам си бил признал!

На някои невежи, и затова много самоуверени младоци, които повтарят опорната точка на комунистите и ДС, че Борисов бил мутра, ще изброя някои от наградите, които е получил за принос в борбата с организираната престъпност по време на четиригодишния му престой на поста Главен секретар на МВР: 
1. "Почетен знак III степен" - за конкретен съществен принос при изпълнение на служебни задачи с изключително значение в борбата срещу престъпността, опазването на обществения ред и сигурността в Република България през 2002 г.;
2. "Почетен знак II степен" - за проявен висок професионализъм и обезпечаване сигурността и обществения ред по време на посещението на Президента на Руската федерация Владимир Путин през март 2003 г.;
3. "Кръст за полицейски заслуги с червена звезда" от Министъра на вътрешните работи на Кралство Испания за заслуги към испанската полиция - 22.09.2003 година;
4. Почетен медал на френската полиция от името на президента на Франция и от името на министъра на вътрешните работи, вътрешната сигурност и местните свободи;
5. Медал за бойно съдружие от заместник-директора на ФСБ на Русия;
6. Почетен жезъл от генералния директор на полицията на Испания;
7. Сертификат за изключително добра работа и съществен принос в борбата против фалшивото евро - от директора на "Европол" Юрген Щорбек през януари 2004 г.;
8. Сертификат от Министерството на вътрешните работи и Генералната дирекция на Турската национална полиция за изключително ценен принос в развитието на двустранните отношения между българската и турската полиция в борбата с организираната престъпност и корупцията;
9. Сертификат за благодарност за изключителен принос в борбата с наркотиците от Службата за борба с наркотиците (ДЕА) към Департамента на правосъдието на САЩ;
10. Почетна титла Командир на Ордена на Звездата на Италианската Солидарност, от Президента на Република Италия - 13.06.2006. Орденът се връчва на чуждестранни граждани, които са допринесли значително за развитието на двустранните отношения между Италия и съответните страни.

А накрая ще припомня какво каза преди няколко месеца за него уважаваният преподавател по социална антропология Харалан Александров:

“КОЛКОТО И ДА ГО ИЗКАРВАТ ДИКТАТОР, БОРИСОВ СИ ОСТАВА ДЕМОКРАТ... НЕГОВОТО... УПРАВЛЕНИЕ НАПРАВИ ВЪЗМОЖЕН ТОЗИ ГРАЖДАНСКИ ПОДЕМ. И ТОВА Е ИСТОРИЧЕСКАТА МУ ЗАСЛУГА, НАДХВЪРЛЯЩА ЗНАЧИТЕЛНО ПОСТРОЯВАНЕТО НА ЕДНА МАГИСТРАЛА. ТОВА ПРОМЕНИ ВСИЧКО В СТРАНАТА И ВЕЧЕ НЯМА ВРЪЩАНЕ.”

http://30dumi.eu/2013/02/eksdirektora-t-na-tssbop-kiril-radev-borisov-ne-beshe-mutra/



Гласувай:
1



1. alibababg - абе...
14.01.2014 00:08
Може да се поровиш в моя блог!
Имам добър материал за боклука бойко!
цитирай
2. alexiev123 - Може да се поровиш в моя блог! Имам ...
15.01.2014 14:10
alibababg написа:
Може да се поровиш в моя блог!
Имам добър материал за боклука бойко!

Попрегледах те. Освен простотии, нищо друго не намерих. Не можеш да ме впечатлиш - дори в книгата на полковника от военното контраразузнаване проф. д-р Кръстьо Петков, която е една от 13-те, написани от комунисти срещу Борисов, няма нито един факт, с който да го обвини в каквото и да е. Предполагам, нямаш претенции да знаеш повече от един полковник от ВКР.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 904584
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930