Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2014 20:01 - ЕТО ГО ИСТИНСКИЯТ ДЪРЖАВНИК!
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 1035 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Борисов продължава да образова народа. С прости и ясни примери обяснява разликата между партийните и държавните интереси и че партийните интереси никога не трябва да се поставят над държавните. Партиите представляват различни части от едно и също общество и която и да управлява, трябва да се примири с присъствието на другите, а не да иска да ги унищожи, защото това означава да искаш да унищожиш цели съсловия.
Сега разбирам защо го мразят толкова Костов и Волен и защо твърдят, че им съсипвал партиите – успявал е да ги убеди да го подкрепят, защото всичко, което правеше, докато управляваше, беше в интерес на държавата. Само че те са очаквали и да намажат нещо - както са свикнали, а той не им е дал нищо. 
Как да им даде, след като нито той се облажи от властта, нито на свои даде – дори при първо съмнение веднага изхвърляше от екипа, сваляше от поста и т.н. Доказателство за това е, че вече половин година цялата държавна документация е в ръцете на враговете му, а не можаха да извадят нищо нередно, което да е вършено по негово време. 
И как да не се смеем на критиците му, които все напомнят, че играел карти с Валентин Златев. 
Ще играе, зер, защото докато оня го е лъгал с картите, Бойко му е съобщил усмихнато, че авантата свърши и като всички останали фирми ще трябва да свърже и Лукойл с НАП. 
Та кой кого, не знам... но се сетих следното:

Да бъдеш държавник е много по-трудно, отколкото да бъдеш политик. 
Политикът умее да печели доверието на хората, докато държавникът - да печели доверието на политиците. – Флетчер Кнебел

А Борисов умее да печели на своя страна не само други лидери на политически партии, но и представители на големия бизнес. Ако някой си въобразява, че едно правителство може да ги подмине или да засегне силно интересите им, трябва да е голям наивник. 

http://www.focus-news.net/opinion/2014/01/11/26894/boyko-borisov-sas-smeseni-chuvstva-priemam-alternativnata-lyava-lista-za-izborite-prez-may.html



Гласувай:
3



1. ssvetozar - Мисля, че е обратното
13.01.2014 07:56
"... Борисов умее да печели на своя страна не само други лидери на политически партии..."

Мисля че е очевидна изолацията на ГЕРБ от другите партии.
цитирай
2. alexiev123 - ". . . Борисов умее да печели на ...
13.01.2014 11:11
ssvetozar написа:
"... Борисов умее да печели на своя страна не само други лидери на политически партии..."

"Мисля че е очевидна изолацията на ГЕРБ от другите партии.

Изолираха го накрая, защото разбраха, че няма да краде, нито на тях ще позволява:
"Сега разбирам защо го мразят толкова Костов и Волен и защо твърдят, че им съсипвал партиите – успявал е да ги убеди да го подкрепят, защото всичко, което правеше, докато управляваше, беше в интерес на държавата. Само че те са очаквали и да намажат нещо - както са свикнали, а той не им е дал нищо.
Как да им даде, след като нито той се облажи от властта, нито на свои даде – дори при първо съмнение веднага изхвърляше от екипа, сваляше от поста и т.н. Доказателство за това е, че вече половин година цялата държавна документация е в ръцете на враговете му, а не можаха да извадят нищо нередно, което да е вършено по негово време."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 907765
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930