Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2014 12:57 - ИМАМЕ НОВИНА !
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 627 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 09.01.2014 23:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Изчаках Бтв да пусне в нет-а клипа с интервюто, дадено от Томислав Дончев и Петър Москов, за го изгледам пак. Надявах се, че първото ми впечатление е било погрешно. 
Нищо окуражително, за съжаление. 
Москов, самоопияняващ се от логореята си, нападателен и предизвикателен, макар и да каза, че РБ се бил поучил от старите си грешки. Но не личи, по нищо не личи. 
Томислав Дончев, както винаги премерен и стабилен. 
Москов не пропусна да повтори поучително омръзналата ни вече хобитска обсесия на реформаторите за “хвърлянето на пръстена” по Толкин, като цитира лидера си, а не Толкин. Самият Кънев отговори преди време в друго телевизионно студио, че да, подражават на хобитите.
Дончев премълча – хора като Москов и Кънев, които никога не са помирисвали властта във всичките й аспекти, си въобразяват, че тя е само и единствено плячка. 
За Дончев и ГЕРБ, както всички вече видяхме, властта е най-напред отговорност. Какво да отговори на Москов, за да го разбере – в термините на неговата професия на анестезиолог, би ли приел да се поставят ограничения за времетраенето на една операция и след изтичане на времето да захвърли наблюдението над показателите на пациента насред операцията и да отиде да си пие кафето? 
Помним колко пъти министрите на ГЕРБ проявяваха отговорност и демонстрираха готовността си да се осъществи приемственост във властта, като предлагаха на новото правителство да им помогнат да се ориентират в започнатото, за да не забатачат поне европейските проекти.
А назидателното размахване на пръст и покровителственото преминаване на “ти” Дончев изтърпя с родителското търпение към подрастващ. 
Точно това е - РБ се държи като организация на хитруващи пубери, които непрекъснато наблягат на своята единственост и значимост, като същевременно непрекъснато си противоречат. 
Макар и да знаят, че пътят към големите промени минава най-напред през законодателни промени, никак не могат да проумеят, че случаят с конкурса за главен инспектор на ВСС е същият - ГЕРБ държи да се промени законът, преди да обсъжда конкретни кандидатури. Малките обаче са си навили на пръста – лакмус, та лакмус. Да не си мислят, че ние нямаме лакмус за тях?
Стана ясно и че хобитчетата не могат да направят разлика между различните нива – на едно ниво е държавническото недоволство на Борисов от решението на предишната тройна коалиция да строи Цанков камък, на по-ниско – че Доган е получил хонорар от изпълнителя на проекта, а на още по-ниско – решението на съда, че хонорарът бил законен. 
Насред демонстрацията на хлапашка самоувереност и надменност, Москов обаче не пропусна да каже заядливо, че Реформаторският блок не си представял ГЕРБ отново във властта. А точно това е лакмусът за демократичността на една партия!
Имаме новина – би казал един бивш журналист, а сега кандидат за властта. 
Появи се политическа организация, която открито настоява за претворяване на художествената литература в живота. 
Нямам смелостта да ги ситуирам в политическия спектър - не се знае утре коя книга ще прочетат. 

http://btvnews.bg/video/video/tazi-sutrin/zaedno-sreshtu-vlastta.html



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909332
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930