Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2013 22:30 - БОЯДЖИЙСТВОТО КАТО ПОЛИТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 1263 Коментари: 6 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Преди няколко дни осъмнахме с паметник на Димитър Благоев, боядисан и с надпис “Дядо Мраз”.

Позната до втръсване картинка – най-напред бяха боядисани скулптурните фигури на паметника на Съветската армия, после лъвовете пред Съдебната палата, после скулптурата на ул. Позитано, сега дошъл ред и на Благоев. Кой ли ще е след него? Но и кой си мисли, че количественото натрупване на боядисани паметници ще доведе до нещо друго, освен до увеличаване на похарчените обществени пари за възстановяването им?
Дали благоевградският активист ще се придвижи по-напред в партийната листа не знаем, но от законова гледна точка този акт е дребно хулиганство и извършителите - ако ги хванат, подлежат на глоба. Да, ама не!
Първите заловени – Асенчо Генов и няколко активисти на ДСБ, обявиха бояджийството си за политически акт. От телевизионните екрани Петър Москов и ген. Атанас Атанасов - и двамата зам. председатели на ДСБ, яростно ни убеждаваха, че ако техните хора бъдат санкционирани по какъвто и да било начин, това щяло да бъде политическа репресия.
И властта, може би изплашена да не бъде упрекната в политически терор, ги пусна, без да им повдигне обвинение.
Досегашните боядисвания се извършваха върху символни паметници, за първи път се боядисва паметник на конкретна историческа личност и по български обичай дебатите се изместиха от боядисването - като акт на посегателство върху авторско произведение и нерегламентирана промяна на обществената среда - към оценка на дейността на Благоев и ролята му в българската политическа история. 
От ПП ГЕРБ не се поддадоха на изместването на темата, тяхната декларация осъди действието, но посочи и двойния аршин при реакцията на властимащите, които не санкционираха предишни подобни действия с известни извършители.
Евродепутатът на ГЕРБ Андрей Ковачев, поддал се на политическите си емоции, призова от Фейсбук страницата си към дебат върху новата българска история. Прав е, но може би поради младостта си той не знае, че този дебат тече вече четвърт век без резултат - по една или друга причина нашите учени-историци все не успяват да стигнат до единство в оценките си за много политически фигури и процеси. В неговото изказване обаче някои съзряха несъгласие с декларацията на партията, която представлява. Сега се очаква медиите и политическите им противници да заговорят за поредното разцепление и “ронене” в ГЕРБ.

Днес обаче в изявление пред медиите и Радан Кънев, председател на ДСБ, е заявил, че “не приветства стореното с паметника”! 
Какво се получава? Значи и в ДСБ има несъгласие между Кънев от една страна, и Москов и Атанасов – от друга. Има ли разцепление в ДСБ, рони ли се, изчезва ли? Или тези съмнения и предположения по презумпция трябва да се отнасят само към ПП ГЕРБ?
Но да не се занимаваме със злорадо политическо лаладжийство, а да се върнем в жестоката финансова реалност.

Ако ген. Атанасов, защитник на благоевградския активист на ДСБ, успее да убеди съда, че боядисването на паметници е политически акт, опасявам се, че в държавния ни бюджет ще трябва да залегне ново перо разходи: 
Почистване на следи от политическо бояджийство.
Дано някому не хрумне да тълкува политическото бояджийство и в преносен смисъл, защото перото ще трябва да набъбне значително, а както знаем, плащаме всички ние.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kmetova - Простотията ходи по хората, не по гората
28.12.2013 12:38
Както са я подкарали още много дълго време десните избиратели няма да има за кого да гласуват. Тия бояджии, въоръжени с баданарки вместо с идеи ще са причина да се пръкват още много пъти разни Гербери, Барековци, Янета, и още около 250-300 партии. Толкова ли са тъпи, та не разбират че само губят от такива изцепки? Озлобяват от безсилието си и отблъскват избирателите си. Тъпаци!
цитирай
2. alexiev123 - Както са я подкарали още много дълго ...
30.12.2013 11:56
kmetova написа:
Както са я подкарали още много дълго време десните избиратели няма да има за кого да гласуват. Тия бояджии, въоръжени с баданарки вместо с идеи ще са причина да се пръкват още много пъти разни Гербери, Барековци, Янета, и още около 250-300 партии. Толкова ли са тъпи, та не разбират че само губят от такива изцепки? Озлобяват от безсилието си и отблъскват избирателите си. Тъпаци!

Кметова, тези работи се оказаха акции на ДСБ-активисти, а ГЕРБ ги осъди в нарочна декларация. Не е лошо да правиш разлика между истинските десни и преструващите се на десни, които действат с нелегалните методи на БКП.
цитирай
3. kmetova - alexiev123, жалко, ама няма десни
30.12.2013 18:03
Е, то е ясно кои са най - преструващи се десни: ГЕРБ.
цитирай
4. alexiev123 - Е, то е ясно кои са най - преструващи ...
31.12.2013 15:48
kmetova написа:
Е, то е ясно кои са най - преструващи се десни: ГЕРБ.

добре ли плащат за разпространението на опорни точки, кметова? :)
цитирай
5. kmetova - alexiev123 , Колко елементарарно!
31.12.2013 19:48
Нямате ли други доводи? Много е плиткоумно да нападате по такъв елементарен начин. Друго не Ви ли идва на ум, освен да ме нападате че някой ми плаща? За разлика от Вас аз няма да реагирам толкова тъпо като Вас и няма да твърдя, че ГЕРБ Ви плаща за самоотвержените Ви хвалебствия. Спокойно! Няма лошо, че вие сте влюбен в ГЕРБ, а пък аз - не.
цитирай
6. alexiev123 - Нямате ли други доводи? А мога ли ...
01.01.2014 09:40
kmetova написа:
Нямате ли други доводи?

А мога ли да чуя доводи и аргументи, че ГЕРБ не са десни? Или ще твърдите, че ЕНП лапа мухи и няма никаква представа как са управлявали три и половина години? Че са абсолютно залупени и затова обявиха още преди изборите, че за тях дясната партия в България е само и единствено ГЕРБ? :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909195
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930