Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2013 11:31 - ЗА ОБЕЩАНИЯТА НА ПОЛИТИЦИТЕ И ИЗПЪЛНЕНИЕТО ИМ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 352 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.12.2013 11:32


Преди изборите ген. Борисов се изплеска, като каза: “Не вярвайте какво ви обещават предизборно партиите. И ние какво ви обещаваме – също не вярвайте.” 
С което направо фърли народа в музиката, дето се вика. 
Защото едно от най-разпространените схващания е, че когато преди избори политик обещае нещо, трябва да го изпълни, в противен случай бил лъжец и мошеник, който е поискал властта, за да краде.
За мен обикновено Бойко е точен и ясен, а този път не ми беше... но тъй като медиите често орязват думите му, за да ги обърнат на 180 градуса – а и той далеч не е най-добрият оратор, поразмислих и разбрах. 
Какво разбрах – ще кажа ей сегичка чрез един пример.
Волен Сидеров, предизборно:
“Съгласен съм да ми вземат живота, ако като стана премиер, не направя минималната пенсия 500 лева, а минималната заплата 1000 лева. Готов съм да бъда екзекутиран публично като Саддам Хюсеин.” 
Представяте ли си какво щеше да стане, ако го бяхме избрали и той си беше спазил обещанието? Пази Боже!
За всеки човек, който има елементарни познания за икономика и обществен живот, това би било предизвикване на икономическа катастрофа. Ако обаче нямаш тези познания, ще си мислиш, че е много хубаво този политик да си спази обещанието. 
Та по този повод се сетих за шумотевицата, вдигната от едни момченца, които явно нямат съответното образование и знания, и които създадоха “Бойкометър”. Влязох наскоро там – управлението на Бойко приключи, но Бойкометърът не е довършен. Защо, парите ли свършиха, или умът им се намести? Дано да е второто. 
Но все пак се позачетох в “обещанията”, които били дадени от Бойко. Така са си ги изсмукали от пръстите, че няма накъде. Цялата работа е била “мижи да те лажем”, ама да вземем едни пари, като подражаваме на Обамометъра. 
А аз ще ги попитам – какво правим с хубавите неща, които Бойко НЕ ОБЕЩА ПРЕДИЗБОРНО, НО НАПРАВИ? 
Премълчаваме ги? 
Да ме прощават, но само невежи келеши могат да си въобразяват, че икономическата и политическата ситуация и в страната, и в световен мащаб, не се променят в течение на четири години. 
Политик, който не се адаптира и не променя политиката си спрямо променените обстоятелства, е гибелен за всяка държава! Поради което е съвсем нормално и да не изпълни дадени в предизборната си платформа обещания. Най-важно е да следим посоката, в която води страната, а конкретните стъпки са според възможностите. 
Време е всички да осъзнаем, че след правителството на Борисов властта не е вече това, което беше. Свикнахме с прозрачност дори при обсъжданията преди вземането на решенията, достъпността на министрите и премиера, безкомпромисното отстраняване на всеки сбъркал, никакви партийни чадъри. Борисов въведе нов морал в политиката и затова сега на старите политически муцуни им е трудно да управляват, както бяха свикнали.

И пак ще припомня думите на Харалан Александров, които “интелектуалците” от дясното пространство кой знае защо нито чуха, нито коментираха:

“КОЛКОТО И ДА ГО ИЗКАРВАТ ДИКТАТОР, БОРИСОВ СИ ОСТАВА ДЕМОКРАТ... НЕГОВОТО... УПРАВЛЕНИЕ НАПРАВИ ВЪЗМОЖЕН ТОЗИ ГРАЖДАНСКИ ПОДЕМ. И ТОВА Е ИСТОРИЧЕСКАТА МУ ЗАСЛУГА, НАДХВЪРЛЯЩА ЗНАЧИТЕЛНО ПОСТРОЯВАНЕТО НА ЕДНА МАГИСТРАЛА. ТОВА ПРОМЕНИ ВСИЧКО В СТРАНАТА И ВЕЧЕ НЯМА ВРЪЩАНЕ.”

Мисля, че в момента в България се ражда един добър и силен десен политик, за когото историята вече има всички основания да каже много добри и силни думи.
Не е идеален, но кой от нас е? 
Нека го разпознаем навреме, да му помагаме – и да го пазим! 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902360
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031