Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2013 09:44 - Я ПАК, ИВАНЧО? Я ПАК, КОСТОВ?
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 468 Коментари: 0 Гласове:
1



Забележка: Линковете с цитатите са толкова много, че реших да ги пропусна. 

Понякога вътрешно в себе си се чудя как стана така, че от привърженик на Костов се превърнах в негов върл противник? 
И реших да си припомня някои симптоматични най-вече негови изявления само от тази година, които ще споделя с вас. С неизбежните мои коментари след тях, които са отражение на моята логика и моя морал. 

Ще започна с датата 28.1, когато след референдума Гоце Първанов рече авторитетно: “Резултатите от референдума са с катастрофален характер за Борисов и ако той е "мъжкар", би трябвало да си подаде оставката.” 
– Катастрофа бяха, Гоце, но за БСП и за Русия, какво общо има тук Борисов, та да си подава оставката? А по тази логика Орешарски е абсолютен женчо, щом досега не подава оставка. 
18.2 
Синята коалиция настоява в парламента министър-председателят да подаде оставка и да бъде сформирано експертно правителство.
- Аха, ето кой беше идеологът на експертното правителство!
19.2 
Костов: “Борисов да си подаде оставката. Той скоро ще разбере, че това е единственото, което може да направи.” 
20.2 
Костов: „Оставката на българския министър-председател, която той се закани преди малко да подаде, е точно отговор на исканията на БСП и ДПС.“ 
- Алоу, нали вчера точно ти я поиска, бре?? Защо оставката да не е отговор на твоите искания, а на БСП и ДПС? 

Костов: “Не разбрах защо трябваше да се предава това (подаването на оставката) по телевизията, защото тя показва в момента дезертирането на ГЕРБ от своята отговорност.” 
– Информационно затъмнение ли искаш, “демократе”? Искаш, ама нема. При ГЕРБ всичко е прозрачно. А след като ти поиска оставката, по каква логика говориш за “дезертиране”?

Костов: "Оставката на Борисов спасява монополите, защото сега няма кой да води битката с тях.” 
– Значи признаваш, че ББ водеше битка с тях? Благодаря, благодаря... А ти какво целеше, когато му искаше оставката бе, ванчо? Явно ти си искал да спасиш монополите!
За да бръщолеви толкова противоречиви глупости в един и същи ден, значи Ванката е сащисан от оставката. Много им е объркала плановете.

31.3
Костов: “Ние първи заявихме, че Борисов трябва да си подаде оставката, а Сергей Станишев взе тази теза от нас и тя стана основна в кампанията му.” 
- За какви заслуги се бориш със Станишев, Ванка? Кой от двама ви бил свалил Борисов? Само че пръв беше Гоце!

Костов: „приписваните" ми от обществото и недоброжелатели грешки се дължат на „неразбиране, необразованост и преднамереност". 
– Нещо за мат’рияла ли каза, Костов? 

Костов: “Подобни изказвания не могат да не ни убедят, че имаме насреща си един много сериозен и достоен политик.” 
– И след всичко изброено ванката има нахалството да каже това за Борисов!??
За управлението на Борисов той говори ту като за диктатура, ту като за безвластие - е кое от двете е? Диктатурата е обратното на безвластието, а след 3.5 години той не може да се спре на едно. Да си изберем една причина измежду „неразбиране, необразованост и преднамереност" - а може би и трите?

Костов: “Избори не могат да се правят като се влиза в болница, вдига се кръвно и там се канят главите на вероизповеданията, огласяване на поръчки за атентати, намерен автомат и т.н. Това на мен ми прилича на изключително слаб политически спектакъл, на евтино криминале.”
- Тук вече господинът минава всякакви морални и човешки норми! Как някой прави избори си е негова работа. Че е бесен, дето Борисов беше почетен и от патриарха, и от мюфтията, е ясно - на Командира такава почит никога няма да бъде оказана – да те благословят за здраве водачите на двете най-големи религиозни вероизповедания в България! Но те не са дошли по покана, нещастник такъв! Хайде, покани ги ти, да видим дали ще дойдат! 
А спектакъл и евтино криминале бяха твоите номера в деня за размисъл! Което ме кара да се размисля по въпроса защо досега не е имало заплахи за твоя живот? Ами много ясно – защото ти създаде престъпността, с която Бойко се бори!

23 юни
Костов на конгреса на ДСБ : “Политиците не могат да се държат почтено.“
– Истината глаголиш, Ванка, ти самият си класически пример!

Подлудиха ни от абсолютно противоречиви послания и понякога се питаме патетично - къде са интелектуалците, моралните авторитети??? 
Ами ето го водачът на “партията на интелектуалците”... и с морала, и с авторитета си – ето го!!!

И няма защо да се чудим, че Костов превърна десницата от голяма и сериозна каракачанска обчарка, която трябваше да пази българското стадо, в декоративно пуделче, което подтичква и подлайва около големите персонажи на политическата сцена.

Бегай да четеш Винету, Костов! Ама с кориците да я назубриш, както едно време си изучил Маркс и Ленин! Има какво да научиш!

А аз с чиста съвест ще си гласувам за Борисов.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 908788
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930