Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2013 20:32 - НАДЕЖДА ВСЯКА ТУКА ОСТАВЕТЕ!
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 1328 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 12.01.2014 21:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Горното, казват, било написано над вратата на Реформаторския блок. И се видя, че наистина е така - партията на Надежда Михайлова не влезе в блока и от седемте гръмко обявявани партии в блока останаха пет.  Днес се похвалиха, че най-после са подписали споразумението си за политически съюз и любопитковци като мен хукнаха да го четат. Изпаднах в недоумение още от първото изречение:    “Реформаторският блок е трайно политическо обединение между политически партии, граждани и граждански организации за обща политическа и обществена дейност.” Веднага скролнах до края на документа за да видя, че отдолу няма подпис на нито един гражданин или гражданска организация. Значи още първото им изречение не е вярно. Но на първо място стои подписът на Меглена Кунева. По всички неписани правила, на първо място се поставя подписът на водещата партия в един съюз. Изводите оставям за вас. Не се плашете, няма да карам изречение по изречение, но ще ви уведомя какво преброих в споразумението: 
4 приоритета,
1 кауза - за правова държава, богатство и свобода за гражданите,
5 принципа,
7 въпроса на общата политика,
4 ръководни идеи, позиции, приоритети, мерки и стъпки.
Крачки и скокове няма.  Говори се и за витаещи нейде Начала на обединение (sic! с главна буква!), които обаче никъде не могат да бъдат намерени.    Сега да се съсредоточим върху структурата на съюза.  Въпреки първоначалните гръмогласни заявки за едноетажна "мрежеста" хоризонтална структура на блока и за недопускане на “консервативни” вертикални партийни надстройки, още в началото беше обявено, че блокът ще бъде ръководен от граждани, обединени в т.н. Граждански съвет, които щели вземат решенията и да ги спускат на партиите за изпълнение. Членовете му нямало да бъдат политици, а граждани, които се занимават с политика. За реформаторите явно политиците не са граждани, а и ГС не е надстройка.  Сега обаче научаваме, че ГС щял да излъчва:  1.постоянни политико-експертни съвети, и  2. политически групи за натиск!  А така! В какъв ли вид ще да е този натиск? Партията на Корман Исмаилов е публикувала на сайта си нещо интересно, което  не се намира другаде: “РБ, докато е в опозиция, ще организира партиен политически натиск и ще поощрява гражданския политически натиск.” Еми, това е... общо 5 партии се обединиха около нарушаването на Конституцията за забрана на граждански сдружения да извършват политически действия. Всъщност, не зная законите да казват нещо за официалното подбудителство на партии към граждански сдружения да се занимават с политически натиск. Интересно кой съд би ги регистрирал при толкова явно обявени противоконституционни намерения. Но да продължа. Твърди се още, че посоченият в т. III.1. състав на ГС бил с мандат една година, само дето в т. III.1.  не е посочен никакъв състав. Въвежда се и понятие “разширен състав” на ГС – РГС. В Блока явно не са много наясно с понятията хоризонтала и вертикала, защото се създава и трети етаж по вертикалата – Изпълнителен съвет (ИС), който щял да осъществява оперативното ръководство. Дано някой не падне оттам, със сигурност ще уцели някоя дупка в мрежата.  ИС на РГС щял да определя кандидатските листи за изборите.  И дотук се обърках достатъчно, но нататък вече съвсем.  ИС излъчвал Председателство от шест души (представител на всяка партия-учредителка и един граждански представител), което щяло да бъде „орган на коалицията“.  Председателството (шестимата) подписвало Реформаторския блок с подписа на най-малко 3/4 от членовете си или техни пълномощници. Доколкото подписите под учредителното споразумение са 5, значи дори за него не са успели да съберат всичките 6 подписа! Валидно ли е тогава?
Карай, я някой забележи, я не! Много е интересно обаче кой ще е шестият безпартиен гражданин, който ще се подписва от името на политическа организация? Един и същ гражданин ли е, или ще ги сменят? Що за юристи са Кунева и Кънев, които са допуснали този абсолютен нонсенс?
  И сега стой, та гледай! I.1. “Членовете на Европейския парламент от Реформаторския блок заседават в групата на Европейската народна партия.”  След като и сами обявиха, че били нова политическа сила, не разбират ли, че и за ЕНП те са съвсем нова политическа формация? Дали не трябва най-напред да кандидатстват, да ги приемат в ЕНП, после да успеят да вкарат депутати, и едва тогава ще могат да “заседават” с тази партия? Или това е предизборна заблуда за глупаците – че са вече приети? 

VI.3 гласи: "Изпълнителният съвет извършва подреждане на кандидатските листи, съобразно приложени към настоящото споразумение критерии."
Хукнахме да търсим приложение с критерии - няма! Още една причина за нелегитимност на документа и основание да питаме къде са големите експерти, с които разполагали?   И накрая малко веселие от пресконференцията: Радан Кънев сравни трайността на съюза им с тази на траен колбас, а Мартин Димитров, който все още не фигурира никъде в съюзните документи, заяви, че смисълът на участието на гражданското сдружение, което представлява, бил да помогне един ден на политическа партия, ако тя кандидатства за членство в този политически съюз, думата й да бъде чута и да бъде приета.
  Въпросът за политическата отговорност хобитите смятат за технически:
  Въпрос на журналист: Кой носи политическата отговорност в РБ? Гражданският съвет ли? Радан Кънев: Първо, не даваме политическа пресконференция, за да обсъждаме технически въпроси.    - Гледайте на Реформаторския блок като на Европейския съюз – каза Меглена Кунева.    Забравила е да добави и незабравимия завет на Людмила Живкова:  
"Мислете за мене като за огън!"   https://dl.dropboxusercontent.com/u/3895013/201213-Sporazumenie-RB.pdf



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. born - "Нов бардак със стари курви не ...
20.12.2013 22:09
"Нов бардак със стари курви не се прави." - Народна мъдрост
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909781
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930