Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2013 23:18 - АЗ СЪМ НЯКОЙ, КОЙТО Е НИКОЙ
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 737 Коментари: 2 Гласове:
-1



 Антиправителствените протести изсмукват вече месеци наред жизнената енергия на гражданите, без да носят никакъв друг резултат, освен известност за самопровъзгласилите се за техни “лидери”, които много настояват да се знае, че не са никакви лидери. 
Същите тези “нелидери” обявиха, че не са и никаква организация, пази Боже пък някой да си помисли, че са политическа партия - макар че си туриха име Протестна мрежа, издават вестник, а наскоро се сдобиха и със собствен сайт. 
Ето как се самоопределят:
“Среда и инструмент за самоорганизация на граждани със собствена позиция, без значение от пол, раса и политически пристрастия, протестиращи срещу която и да е неправда. Протестна мрежа е създадена с цел да бъде коректив на всяко управление.” 
Били инструмент, който имал цел? Бахти тъпнята! 
Инструментите нямат цел. Инструментите ги държат ръчички. А ръчичките ги управлява мозък. Чий мозък държи тази “мрежа”? Или ще кажат, че зад тях няма мозък? Склонни сме да повярваме, ей Богу! 
Коректив на всяко управление? Доживяхме някой да иска да контролира държавата ни на основание на това, че бил никой! 
Щели да протестират срещу неправдата? Кой ще казва кое е неправда?
Граждани със собствена позиция? Абе хлапета, не сте ли чували римската сентенция “Quod capita, tot sentenciae”, което ще рече “колкото глави, толкова мнения”? 
Аз например съм гражданин с позиция, че глупост като вашата е вредна и не бива да съществува. К’во прайм? 
Междувременно съмненията, че някои от лидерите на протеста са платени, започнаха да прерастват в увереност. Липсата на професия постепенно се замени с прозвището “блогър”, но пък блогаренето не носи пари. Явно затова някои го превърнаха в професия “протестър”, от която изглежда се печели. Що ми се образува съмнение, че професионалните протестъри се канят да станат професионални изнудвачи на правителства? 
Но да не подозираме всички протестиращи - такава масовост никой не може да заплати. Дано поне чистите ентусиасти да са усетили вече на гърба си каква е разликата между “режима” на Борисов и Цветанов и режима на БСП. И да престанат преди избори да размахват клишето, че не искали да избират по-малкото зло.
Защото когато нямаш никакъв жизнен и политически опит и ти липсва далновидност, много лесно можеш да свалиш едно правителство, защото имало пъпка на носа, но да си докараш друго - с брадва зад гърба.



Гласувай:
0



1. kmetova - Е, стига де
25.11.2013 12:24
Уф, стига с тия Борисов и ГЕРБ. То бива толкова евтина агитация, ама чак пък толкова....във всеки пост - едно и също. Който е решил да не гласува за ГЕРБ, няма да го направи със или без тия махленски кандърми.
цитирай
2. alexiev123 - Уф, стига с тия Борисов и ГЕРБ. То ...
25.11.2013 16:16
kmetova написа:
Уф, стига с тия Борисов и ГЕРБ. То бива толкова евтина агитация, ама чак пък толкова....във всеки пост - едно и също. Който е решил да не гласува за ГЕРБ, няма да го направи със или без тия махленски кандърми.

Кое точно е евтина агитация, кметова? Твърдението, че при Цветанов имало "полицейщина" беше не агитация, а откровена лъжа. Ако не си го разбрала, това говори доста зле за теб.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909705
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930