Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2013 23:38 - ЗА РОДЕНИТЕ И НАЗНАЧЕНИТЕ, или как Люба Кулезич ме разочарова с днешното си експозе
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 1024 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Уважаваната от мен журналистка започна предаването си днес, 20 октомври 2013 г., с много верни думи за клеветническата кампания, разгоряла се срещу президента Плевнелиев.

Започна, но не завърши с верни думи. Според нея трябвало президентът да се обяснява из медиите и не вървяло да завежда дело за клевета.

Не смятам, че президентът трябва да се оправдава срещу недоказани обвинения, публикувани от медиите. И напълно одобрявам публичното му заявление, че ще заведе дело в съда срещу клеветниците.

Това съвсем не е заплаха, г-жо Кулезич, точно това е достойно поведение!

Аз се надявам да бъдат осъдени медиите, които не за първи път най-безотговорно разпространяват клевети. Надявам се да бъдат осъдени не на символичния един лев, както се прави напоследък от страх да не обвинят ищеца в меркантилност, а на голяма сума – поне сто хиляди лева. Защото медията-разпространител трябва да носи отговорност, а не да се измъква с дежурното “ние не носим отговорност за изказаните мнения”. И ако трябва да се промени закон, нека се промени в този дух. Така наречените етични кодекси, които уж регулирали работата на медиите, не вършат никаква работа.

Всяка медия разполага със сто хиляди лева, които да плати като обезщетение. Дали след това ще предяви регресивен иск към журналиста, изготвил материала, или ще мине за нейна сметка, си е тяхна вътрешна работа. Но само по този начин ще прекратим медийните омаскарявания.

Не желая присъдените суми за обезщетение да бъдат раздавани на домове за сираци, както се прави напоследък   – искам сумата да влиза директно в джоба на потърпевшия, защото на него са причинени морални щети. А клеветникът, който е искал да извади очи, ще е изписал вежди - което ще го накара доста да се замисли, преди да реши да клевети отново.

И сега стигам до “рождението” и “назначението”.

Родени държавници няма, г-жо Кулезич. Държавникът се самоизгражда, и слава Богу.

Да не би Вашата майка да е обявила на света навремето, че е родила журналист?

Колко време Ви беше нужно, за да станете най-напред журналист - и още колко, за да станете добър журналист? Как е възможно да наричате “назначен” президента, който единствен от държавниците ни получава този висок пост с пряк избор? Доста непрофесионално за добър журналист като Вас.

В този ред на мисли всеки президент е назначен, г-жо Кулезич – но е единственият, назначен пряко от народа!

А в лицето на г-н Плевнелиев пред очите ни израсна един Президент, с който можем да се гордеем.

http://play.novatv.bg/play/328613




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902332
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031