Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2013 16:46 - ПОРЕДНИ НОВИНИ ОТ РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 342 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.10.2013 00:18



По програма „Христо Ботев" на БНР днес, 3 октомври 2013, г-жа Меглена Кунева ни обади новини, които отдавна чакахме със свито сърце. Уви, новините ни объркаха още повече.

И тъй като интелектът ми вече не издържа на това напрежение около Реформаторския блок, си направих труда да събера днешните с по-стари нейни изказвания, та дано успея да сглобя пъзела:

 

За “България на гражданите”:

 “Националното събрание на партията е дало мандат на ръководството за общи действия, но дали ще се случи коалиция (в рамките на Реформаторския блок) е твърде рано да се каже.”

 

Здравият ми разум пита - ако три месеца след обявяването му било рано да се каже, дали изобщо някога ще му дойде времето на този “блок” и за какво приказваме изобщо?

 

За протестите:

 “Протестите на хората са срещу модела на управление”.

 

 Но преди беше заявила:

Трябва да бъде разпознат фактът, че ние българите можем да изпитваме морално възмущение.”

Нерде морал, нерде модел на управление, г-жо Кунева...

 

За Реформаторския блок:

“Реформаторският блок не е един общ субект с йерархия.”

„Няма дори един, който да е пръв между равни в Реформаторския блок. Според мен това трябва да продължи по този начин, защото блокът не е коалиция, нито предизборна, нито следизборна.”

 “Реформаторският блок е самата реформа” и има за цел  “да изгради образ и личности, в които хората да имат доверие”.

“Реформаторският блок работи на принципа на Европейския съюз – границите ще паднат и партиите ще могат да си сътрудничат на тази реформаторска платформа, като първо се задълбочава интеграцията между партньорите и когато това стане, вече може да се мине към последващо разширяване, вкл. и чрез представителство.”

 

Ухаааа... пак ни стана ясно, че не е ясно какво бил този блок, но това трябва да е една много сериозна реформа, защото досега не се е чувало политическа партия да е еквивалент на държава. Защото ЕС е съюз на държави, доколкото си спомняме? А като им паднели границите на отделните партии, какво друго ще стане, освен една партия? Ми хайде де, докога да чакаме?

 

За ГЕРБ:

ГЕРБ и БСП са в мач един с друг”.

 “Можем да си говорим с ГЕРБ, но не на всяка цена”. За какви мачове и за какви цени говори? Бакалски сметки ли си прави Кунева? Не, Радан Кънев беше по бакалиите – той нарече “бакалски подход” предложението на Борисов към Реформаторския блок да излязат с общ план за сваляне на правителството и за съвместно управление.

 

Е чие е просташкото говорене, което кара хората да се отвращават от политиката?

  А преди време госпожата най-искрено сподели с обществеността, че “усеща по гърба си” сметките на политическите инженери, “чувства с кожата си” как се задавали още тефтерчета,  “познава по очите” кой какво мисли, получава “прозрения”... по едно време беше чула Борисов да й говори през устата на Яне Янев, струваше й се, че я ухажвал, а после я биел...

 

Мила моя майно льо... извинявам се на всички деликатни души, но и аз получих прозрение:

Радан Кънев кара политически пубертет, та го избива на катадневни недомислия и противоречия, но за госпожа Кунева е малко късничко за пубертет... да не би да е стигнала до политическия си климактериум?

Само че периодите на хормонални промени създават големи и винаги неочаквани проблеми.

Затова - стойте си на трибуната като публика и оттам вдигайте шум, Кънев, Кунева и компания, все още няма място за вас на терена като играчи. 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 909453
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930