Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2013 18:01 - ЗА ГЛУПОСТТА И ДЕМОКРАЦИЯТА
Автор: alexiev123 Категория: Политика   
Прочетен: 397 Коментари: 0 Гласове:
3




В сутрешния си блок една телевизия отдели време да коментира създаването на профил на Бойко Борисов във Фейсбук и изчезването му след два дни.
От поканените за дискусия доц. д-р Десислава Бошнакова - преподавател по PR в НБУ и Пламен Русев - експерт по онлайн медии, горките телевизионни зрители разбраха:

1. Че появата на този профил на ББ била много закъсняла. Защо чак сега бе, джанъм? Политиците по света ехеееее... откога си имат профили във фейса и в туитър.
- А какво да кажем за Станишев, Доган, Местан и прочие много по-стари политици от Борисов, които още нямат профили? Че те не са закъснели, нито ще закъснеят, защото тези, които гласуват за тях, не ползват интернет и фейсбук, а кебапчета и бира? :)

2. Че в постингите на политиците трябвало да има правописни грешки като гаранция, че ги пишат те лично. 
- Според “експертите” всеки политик по defolt е неграмотен, а грамотното писане едва ли се отразява благотворно на аудиторията.

3. Че най-важното било всеки потребител на Фейсбук да усети “живото” си общуване с политиците. 
- Една бърза сметка показва, че личното общуване с един милион гласоподаватели по 2 минутки за всеки (което е абсолютно недостатъчно) ще отнеме на един политик почти 4 години денонощен труд - т.е. толкова, колкото е мандатът му. Но трябва, разбира се, да бъде от този вид извънземни, които не спят. :)

4. Че едва ли някой бил обърнал толкова голямо внимание на Борисов, та да организира хакване на профила му, ами явно на някакви хора им е скимнало да го рипортнат. И това било всъщност израз на "силата на демокрацията"!
- Само че това може да го твърди само шефът на Отдела за компютърни престъпления в МВР, а не “експертът” по онлайн медии Пламенчо. Защото хакването на новосъздадения профил на политическия лидер с най-много поддръжници в последните избори не може да бъде обявено за случайно.

А заради нонсенса, изречен от г-жа доцентката “горко на политиката, ако лайковете влияят на самочувствието на политиците, защото лайковете са следствие на дела” , ще си позволя да дам съвет на НБУ да внимават повече, когато присъждат доцентски титли.

НЯКОЙ ДА ЗНАЕ ДЕМОКРАТИЧЕН НАЧИН ЗА ХАКВАНЕ НА ГЛУПОСТТА В МЕДИИТЕ? 



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexiev123
Категория: Политика
Прочетен: 902286
Постинги: 830
Коментари: 592
Гласове: 649
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031