Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2008 21:09 - Кървавото лоно на българския държавен комунизъм - 19
Автор: roksolana Категория: Политика   
Прочетен: 978 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.07.2008 21:24



                           За да се подготви общественото мнение за бъдещата жестока разправа с цялата политическа партия БЗНС и главно с Никола Петков, на 29 май 1946 г. започва съдебен процес против Гемето, който се води в неизвестност....
                           ....На страната предстои първо референдум за монархия или република, а след това избори за Велико народно събрание и опозионният БЗНС трябва да бъде злепоставен като партия, която се е поставила в услуга на вътрешната реакция и на западните капиталистически държави.      

                           Референдумът се провежда на 8 септември 1946 г. и народът убедително се произнася против монархията – за република гласуват 92.7% от избирателите.

                           Но истинският двубой между комунистите и опозицията се състоял, естествено, на иборите за Велико народно събрание. ВСИЧКИ РАЗБИРАЛИ, ЧЕ ТЕЗИ ИЗБОРИ СА РЕШАВАЩИ, СЪДБОВНИ ЗА НАРОДА, НАЦИЯТА И ДЪРЖАВАТА.

                           Комунистите решили всяка партия, която членува в Отечствения фронт, да участвува в изборите с отделна избирателна листа, изписана вътре в общата отечественофронтовска бюлетина. По този начин те искали да покажат на звенарите, Оббовите земеделци, Нейковите социалдемократи и радикалите на вечните Костуркови, че занапред вече няма да могат да претендират за равнопоставеност нито в Парламента, нито в Правителството. Отечественият фронт експлицитно се трансформира в квотна политическа коалиция, т.е. само в едно име, зад което и чрез което господствува безразделно комунистическата партия. 

                           БЗНС – Никола Петков  и БРСДП /о/ водят избирателната си кампания в условията на жесток и невиждан за България предизборен терор. И като изписвам думата “ТЕРОР”, имам предвид нейното истинско, автентично съдържание. Това не са бай Ганьовите нощни шайки, които бият, когото срещнат, ама я го срещнат, я го не срещнат. Това е повсеместен, навсякъде, във всяко село и във всеки град организиран натиск и борба буквално против каквато и да било проява, организирана от опозицията. Комунистите имат партийни организации във всички населени места, проникнали са даже в махалите. Такъв терор е оставил и факти, които са описани в документи. Те не са един и два. 
.........................
                          “Историята на този терор .... ще бъде възстановена в цялата си всяваща ужас пълнота и голота, когато неговите жертви проговорят, когато в България прозвучат гласовете на изпратените в концлагерите, на битите, заплашваните, раняваните по време на предизборната кампания от есента на 1946 г.” / Гунев Георги. Към  брега на  свободата  или за  Никола Петков и  неговото  време. С., 1992; 96/  Чухме ги тези гласове по събранията и митингите, но лично на мен те ми се сториха дрезгави, а много често и зли, отмъстителни. Историята действително трябва да се възстановява и помни, но тя не трябва да се преживява отново. Защото вторичното преживяване на историята се нарича реваншизъм, който никога не е по-добър, отколкото първичната историческа гадост. Единици са светлите личности като д-р Петър Дертлиев, които всичко помнеха, но към нищо нямаха реваншистка омраза. 
..........................

                         В резултат на развихрилия се в дните на предизборната кампания терор загиват 24 /двадесет и четири/ активисти на БЗНС. Некролозите на 14 /четиринадесет/ от тях са публикувани във вестник “Народно земеделско знаме” на 1 октомври 1946 г.
............................
                          Изборите за Велико народно събрание са проведени на 27 октомври 1946 г. и приключват със следните офицални резултати:

                         гласували – 4.266.694 /четири милиона, двеста шестдесет и шест хиляди и шестстотин деветдесет и четири/ човека.

От тях

                         за партиите, влизащи в Отечествения фронт, са подадени общо 2.988.806 /два милиона, деветстотин осемдесет и осем хиляди осемстотин и шест/ бюлетини,

                        само за комунистите – 2.264.852 /два милиона, двеста шестдесет и четири хиляди и осестотин петдесет и два/ гласа – 53.1%.

                         За обединената опозиция са подадени 1.191.455 /един милион, сто деветдесет и една хиляди и четиристотин петдесет и пет/ гласа или 28% от всички гласували.

                        От каквато и гледна точка да се преценява този резултат, разположен върху историческия фон на невиждания терор, на присъствието в България на Червената армия, резултатът е удивителен. 
                           Британската изследователка на Източна Европа и Балканите Филис Оти е по английски обективна, когато твърди, че “ постигнатото от демократичните сили в България по време на изборите през октомври 1946 г. бележи най-внушителния успех сред опозиционните движения в Източна Европа по време на установяването на сталинския тоталитаризъм в региона.” /Пак там; 99/

                           Аз не съм в състояние, пък и никой никога няма да бъде, да анализирам автентично звучащите твърдения за масова фалшификация на изборните резултати. В края на краищата тази евентуална фалшификация си е част от историческото време и повече нищо не може да бъде нито доказано, нито направено. Какъв е тогава смисълът да се напомня за бляскавия съобразно кошмарните условия успех на българската демократична опозиция? Смисълът аз го виждам на първо място в това, да се знае, че българската нация не е била комунизирана отвътре, че не е била чак толкова глупава, та доброволно да подари властта в ръцете на простаци като Тодор Живков. Защото комунистическата простащина е оскръбление както за интелекта, така и за нравствеността на българския народ.

                           Аз не опростявам нещата, както би могло да изглежда на пръв поглед. Отлично зная, че значителна част от българската хуманитарна интелигенция е била с ляво мислене. Отлично зная, че сред младите ремсисти и комунисти е имало хора честни, хора идеалисти, с дълбинно чувство за справедливост. Но това, Господи, нищо не променя! Нима Георги Димитров от Лайпцигския процес и Георги Димитров като автор на ужасните радиограми, които цитирах, е един и същи човек като личност, като интелект и морал? Не, не е една и съща личност Димитров, макар да носи същото име. Сталинисткият държавен комунизъм никому не прощава....... Така наричаните “истински комунисти” могат да виреят било в етапа на борбата за власт, т.е. преди революцията, било като пионки в низините на комунистическата партия. 

                          Що се отнася до комунистическата номенклатура, до професионализираната властова върхушка на комунистическата партия, тя е фундаментално лицемерна, коварна, подла и жестока. В нея изобщо не попадат личности с развито чувство за свобода и творческо мислене, личности с воля и характер. Защото нагоре се гледа със страх и се демонстрира сервилна преданост, а надолу се гледа високомерно-надменно и безпощадно, защото сам си вече върхът, принципът, законът, всичко. 

Следва



Тагове:   лоно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: roksolana
Категория: Други
Прочетен: 760031
Постинги: 391
Коментари: 1316
Гласове: 9719
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930